«Έσμιξαν» ξανά Ρεχάγκελ και Χαριστέας-Η συνάντηση που «ξύπνησε» θύμησες του 2004

Βρέθηκαν στο φιλικό αγώνα της Βέρντερ Βρέμης
«Έσμιξαν» ξανά Ρεχάγκελ και Χαριστέας-Η συνάντηση που «ξύπνησε» θύμησες του 2004

Ότο Ρεχάγκελ και Άγγελος Χαριστέας βρέθηκαν ξανά και «μεγαλούργησαν» μετά το έπος του 2004 και την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ελλάδας. 

Ο γερμανός τεχνικός που ήταν ο «στρατηγός» της Εθνικής πριν 22 χρόνια και ο άνθρωπος που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στη νίκη επί της Πορτογαλίας στον μεγάλο τελικό έδωσαν το «παρών» στο «Weserstadion» και στο φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ιστορικού γηπέδου. 

Η γερμανική ομάδα αντιμετώπισε τους legends της Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε 4-3 με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χαριστέα και Παπασταθόπουλο, με τον 88χρονο πλέον Ρεχάγκελ να κάθεται στον πάγκο της Βέρντερ.

Οι δύο Έλληνες πρώην διεθνείς δεν αρκέστηκαν απλώς στη συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή.

Χαριστέας και Παπασταθόπουλος κατάφεραν να σκοράρουν, βάζοντας τη δική τους ελληνική υπογραφή σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι επτά τερμάτων.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός έκανε την αρχή, σκοράροντας πρώτος και στη συνέχεια... ανέλαβε ο Χαριστέας που με πολύ ωραία κεφαλιά πέτυχε το 3-2. 

Μπήκε στο «Hall of Fame»

Την ύψιστη τιμή να αποτελεί μέλος του «Hall of Fame» του γερμανικού ποδοσφαίρου απολαμβάνει πλέον ο Ότο Ρεχάγκελ. 

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας με την οποία έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 έδωσε το «παρών» στην τελετή που έγινε στο Ντόρτμουντ.

Πέραν του Ρεχάγκελ, με την κλάση του 2025 μπήκαν στο Hall of Fame οι Γιουπ Χάινκες, Γκουίντο Μπούχβαλντ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (ξέσπασε σε κλάματα από τη συγκίνηση), Χορστ Χρούμπες, αλλά και ο εκλιπών τερματοφύλακας Μπερτ Τράουτμαν.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση του Ρουντ Φέλερ στη διάρκεια της τελετής, με τον γερμανό παλαίμαχο επιθετικό να λέει πώς «ήταν κρίμα που ο Ότο δεν βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας το 2004». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ