Η Εθνική ομάδα πόλο γνώρισε την ήττα με 12-15 στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε μέχρι ένα σημείο, δείχνοντας χαρακτήρα, όμως, προδόθηκε από την λειτουργία της άμυνας στην τελική ευθεία και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Μαγυάρων, για να δώσει το παρών στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι διεθνείς απέδειξαν, πάντως, για ακόμη μία φορά ότι ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο και ότι μπορούν να κοιτάξουν κάθε αντίπαλο στα μάτια. Η ήττα αυτή αποτελεί ένα σκληρό, αλλά πολύτιμο μάθημα, ενόψει του μικρού τελικού απέναντι σε Ιταλία ή Σερβία, που θα κριθεί το χάλκινο μετάλλιο.
Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά, άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Γενηδουνιά και προηγήθηκε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστές τους Κάκαρη, Σκουμπάκη και Γκίλλα, κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο στο 5-4 και το ημίχρονο ισόπαλο 8-8.
Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ούγγροι ανέβασαν ρυθμό, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον παίκτη παραπάνω και με σερί 3-0 πήραν σημαντικό προβάδισμα. Παρά τις προσπάθειες των Αργυρόπουλου-Κανακάκη και Καλογερόπουλου, η Ουγγαρία διατήρησε τον έλεγχο και μπήκε στο τελευταίο οκτάλεπτο με διαφορά δύο γκολ. Στην τέταρτη περίοδο διεύρυνε το προβάδισμά της, με την Ελλάδα να μειώνει στο τέλος, χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση.