Ελλάδα-Ιταλία: Ξανά με τριάδα στην άμυνα και πολλά νέα πρόσωπα η ενδεκάδα της «γαλανόλευκης»

Με πολλά νέα πρόσωπα και σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα παρατάσσει την Εθνική κόντρα στην Ιταλία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ελλάδα-Ιταλία: Ξανά με τριάδα στην άμυνα και πολλά νέα πρόσωπα η ενδεκάδα της «γαλανόλευκης»

Με πολλά νέα πρόσωπα και τον σχηματισμό με την τριάδα στην άμυνα, όπως ακριβώς και στο αμέσως προηγούμενο τεστ απέναντι στη Σουηδία, παρατάσσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την Εθνική ομάδα στο φιλικό με την Ιταλία στο Παγκρήτιο.

Ο Σέρβος ομοσπονδιακός, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει και στις χθεσινές του δηλώσεις ενόψει του αγώνα, διατηρεί το σχήμα με τους τρεις αμυντικούς, και επιπλέον δίνει φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα ως τώρα φιλικά και επίσημα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, την ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ιταλία συνθέτουν οι: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Βαγιαννίδης, Τριάντης, Μουζακίτης, Κυριακόπουλος, Τζόλης, Δουβίκας, Μασούρας.

Η ενδεκάδα της Ιταλίας

Από την πλευρά της, η Ιταλία, όπως είχε ήδη ξεκαθαριστεί πριν τον αγώνα, θα αγωνιστεί με ένα άκρως νεανικό σχήμα, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της «σκουάντρα ατζούρα» μετά τον πικρό αποκλεισμό από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Συγκεκριμένα, ο Σίλβιο Μπαλντίνι παρατάσσει την Ιταλία με την εξής ενδεκάδα: Ντοναρούμα, Αχανόρ, Κομούτσο, Τσιαρόντια, Μπαρτεζάγκι, Πισίλι, Λιπάνι, Εντούρ, Κολεόσο, Έκχατορ, Εσπόζιτο.

Κλείνει ο «κύκλος» των φιλικών

Με το αποψινό (7/6, 22:00) κόντρα στην Ιταλία κλείνει ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Υπενθυμίζεται πως για τη «γαλανόλευκη» είχε προηγηθεί το ισόπαλο 2-2 πριν από μερικές ημέρες στη Στοκχόλμη, ενώ μετά το αποψινό ματς κόντρα στη νεανική «Σκουάντρα Ατζούρα» οι διεθνείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, πλέον, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο μετά την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, όταν η Εθνική ομάδα θα ριχτεί στη μάχη για το επόμενο Nations League κόντρα σε Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ