Στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κλεομένη, Νίκος Αλεξανδρής, και η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία για πρώτη φορά σημείωσε πως: «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το οπαδικό υπόβαθρο».
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το διάλογο της Δημογλίδου με τον δικηγόρο της οικογένειας του Κλεομένη.
Αναλυτικά όσα είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας: «Είναι πολύ σημαντικές οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων, καθώς μέχρι στιγμής είχαμε μόνο την πλευρά του 23χρονου που φαίνεται πως είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 20χρονου. Η αστυνομία όπως και η ανακριτική αρχή δεν μένει σε όσα δήλωσε ο 23χρονος, αλλά αναζητά το πραγματικό κίνητρο της όλης υπόθεσης. Υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως ένα είναι, πως σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου, κάποια άτομα του επιτέθηκαν. Ξαναλέω, σύμφωνα με την απολογία του. Δεν σημαίνει ότι προκύπτει αυτό από την έρευνα της αστυνομίας και στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο. Βέβαια όπως αναφέρει στους αστυνομικούς δεν υπάρχει κανένα παρελθόν μεταξύ τους ούτε ποινικό ούτε με οπαδικά κίνητρα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το οπαδικό υπόβαθρο. Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές είναι από αντίπαλες ομάδες».
Για το αν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της επίθεσης:«Υπάρχει υλικό για το πριν και το μετά της επίθεσης. Δεν έχουν καταφέρει να βρουν υλικό οι αρχές που θα δώσει στοιχεία και θα αποτυπώνει τη στιγμή της επίθεσης, που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο και αν τελικά κυνηγήθηκε ο 23χρονος δράστης».
Δικηγόρος οικογένειας Κλεομένη, Νίκος Αλεξανδρής: «Μου κάνει εντύπωση η τοποθέτηση της κ. Δημογλίδου. Δεν έχουμε θανάσιμο τραυματισμό, έχουμε μία στυγνή δολοφονία. Θυμίζω χωρίς να θέλω να κάνω συμψηφισμούς γιατί δεν επιτρέπεται, όταν είχε χαθεί η ζωή του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μία ώρα είχαν σφραγιστεί οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, είχαν ψαχτεί μέχρι και τον τελευταίο. Είχαν κατασχεθεί τα πάντα. Δεν βλέπω αντίστοιχο ενδιαφέρον τώρα για την ομάδα που ανήκει ο δράστης. Ξεκάθαρο επεισόδιο, όπου τρία παιδιά άοπλα, το τονίζω αυτό, δέχονται μία δολοφονική επίθεση από έναν δράστη. Και κατηγορούμε και σχηματίζουμε δικογραφία εις βάρος τους;»
Δημογλίδου: «Εγώ αναφέρω τι περιλαμβάνει η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των άλλων δύο κατηγορουμένων. Ουσιαστικά η αστυνομία δεν έχει βρει υλικό που να αποτυπώνει ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία δολοφονείται, όντως δολοφονείται, είναι εν ψυχρώ δολοφονία, ένας 20χρονος και πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Έχασε τόσο άδικα τη ζωή του και πρέπει να προβληματιστούμε πως τόσο εύκολα νεαροί και ανήλικοι φέρουν αιχμηρά αντικείμενα και γίνονται όπλα αφαίρεση της ζωής. Για αυτό λοιπόν αναζητούμε στοιχεία για το τι συνέβη ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ξεχωριστή για τον κατηγορούμενο της ανθρωποκτονίας και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους».
Δικηγόρος: «Αυτές οι διώξεις σε βάρος δύο ανθρώπων, οι οποίοι ουσιαστικά και αυτοί είναι θύματα, έπρεπε να ασκηθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας και γι΄ αυτούς. Ασκούνται διώξεις για την αθλητική βία, η οποία όμως απουσιάζει από το κατηγορητήριο κατά του δράστη. Είναι δυνατόν να μην ασκούνται διώξεις για τη δολοφονική πράξη του και σε συνδυασμό με την αθλητική βία; Δεν έχουμε μία δολοφονική επίθεση εν ψυχρώ. Είναι στα πλαίσια της οπαδικής βίας».
Δημογλίδου, σε ερώτηση για το αν ο δράστης ήταν οργανωμένος οπαδός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια:«Για αρχή να διευκρινίσουμε ότι της προανάκρισης προηγείται πάντα και αρμόδια εισαγγελική αρχή. Με βάση τις οδηγίες της εισαγγελικής αρχής γίνονται οι αντίστοιχες ενέργειες. Δεν μπορώ και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την υπόθεση του Άλκη. Οι συνάδελφοι όμως, μπορώ να σας πω, πως πραγματοποίησαν αρκετές κατ' οίκον έρευνες και τελικά κατάφεραν, πιέζοντας κατά κάποιο τρόπο, ο κατηγορούμενος να εμφανιστεί το ίδιο απόγευμα και είχε ταυτοποιηθεί. Η διαδικασία έπειτα, είναι εντολών της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής».
Δικηγόρος:«Μου κάνει εντύπωση ότι έχει υιοθετηθεί το σενάριο και προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη το σενάριο της άμυνας. Δεν υπάρχει καμία άμυνα, δεν υπήρχε καμία επίθεση. Αν δείτε τις φωτογραφίες αυτών των παιδιών των 20χρονων είναι παιδάκια, τα οποία είναι η χαρά της ζωής. Δεν έχουν σχέση με δολοφόνο. Με τι επιτέθηκαν αυτά τα παιδιά; Με τα χεράκια τους; Σε ανθρώπους που κουβαλούν μαχαίρια και τσεκούρια. Θα δείτε τις επόμενες μέρες, όταν θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη, θα καταθέσουμε στην κυρία ανακρίτρια, το υλικό που αποδεικνύει σε τι ακριβώς εμπλέκεται ο δράστης της δολοφονίας και με τι σχετίζεται.
Ας μην επιχειρήσει κατά την απολογία του να ιστορήσει φερόμενη επίθεση των παιδιών του ΠΑΟΚ. Δεν είχε κανένα προηγούμενο ο 20χρονος με τον δράστη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, περιμένω να δω με αγωνία τι θα πει ο δράστης. Εφόσον επιμείνει σε σενάρια παραλογισμού, θα υποστεί και τις συνέπειες. Ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι να συκοφαντεί έναν νεκρό. Δεν υπήρχε καμία, είμαι κατηγορηματικός, όποιος συνεχίζει να αναπαράγει τέτοια αισχρά πράγματα θα μηνυθεί. Δεν υπάρχει καμία καταδίκη του Κλεομένη και δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα σχετικό με αυτό που ακούγεται. Περιέργως πάλι διαδίδεται αυτό. Ήταν η χαρά της ζωής, αγαπούσε την ομάδα του».