Διαιτησία: Ανανεώνει ο Λανουά – διευρυμένοι πίνακες – οι υποψήφιοι για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία

Όλο το ρεπορτάζ για την «επόμενη μέρα» στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Superleague
Διαιτησία: Ανανεώνει ο Λανουά – διευρυμένοι πίνακες – οι υποψήφιοι για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία

Τα… τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί κι επίσημα η ανανέωση της συνεργασίας με την υπάρχουσα ΚΕΔ (σ.σ υπάρχει μια εκκρεμότητα που αφορά ένα προσωπικό ζήτημα με τον Ισπανό Αλόνσο που μένει να διευθετηθεί) για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Στεφάν Λανουά θα πάρει το χρίσμα για να φτιάξει – μαζί με τους συνεργάτες του – και τους νέους πίνακες διαιτησίας.

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Γάλλος αρχιδιαιτητής δήλωνε δεξιά και αριστερά την επιθυμία του να παραμείνει στην ηγεσία της ΚΕΔ και να ανανεώσει την συνεργασία του με την ΕΠΟ. Το metrosport.gr είχε αναλύσει τους λόγους της επερχόμενης παραμονής πριν λίγο καιρό και αυτό αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθεί κι επίσημα.

Η προεργασία για τους νέους πίνακες διαιτησίας

Ήδη άλλωστε γίνονται οι προεργασίες για τους νέους πίνακες διαιτησίας, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι διευρυμένοι. Ο Λανουά σκοπεύει να ενισχύσει περισσότερο τους διαιτητές που χρησιμοποιούνταν περισσότερο στο VAR όπως ο Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες και ο Πουλικίδης από την Δράμα, «στέλνοντας» εκεί τους έμπειρους Τάσο Σιδηρόπουλο, Ιωάννη Παππαδόπουλο και Θανάση Τζήλο. Προς το παρόν ο πρώτος έχει τις αντιρρήσεις του και μένει να φανεί αν θα αλλάξει γνώμη στην πορεία.

Παράλληλα οι 19 διαιτητές στην μεγάλη κατηγορία αναμένεται να αυξηθούν, με τις πληροφορίες να μιλούν για 4 έως 6 νέους διαιτητές από την Superleague 2. Για αυτούς που «χτυπάει η καμπάνα» του υποβιβασμού είναι οι Παναγιώτης Κουκούλας (Λέσβου) και Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας).

Οι 12 διαιτητές της Superleague 2 που διεκδικούν έως 6 θέσεις ανόδου στην μεγάλη κατηγορία είναι ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαϊας), ο Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), ο Αναστάσιος Γιαννούκας (Δωδεκανήσου), ο Γιώργος Τασιόπουλος (Θεσσαλίας), ο Ιωάννης Τομαράς (Θράκης), ο Παναγιώτης Τσιάρας (Καβάλας), ο Δημήτρης Μπεκιάρης (Κορίνθου), ο Ιωάννης Ανδρικόπουλος (Κυκλάδες), οι Θανάσης Μπούτσικος και Κωνσταντίνος Τικόζογλου (Μακεδονίας)), ο Γιώργος Δρακίδης (Ξάνθη) και ο Βασίλης Φίτσας (Πρέβεζα). Τους παραπάνω διαιτητές τους έχει αξιολογήσει ο Λανουά και τους έχει παρακολουθήσει και σε παιχνίδια τους και μένει να φανεί ποιοι θα πάρουν το χρίσμα για τον άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ