Με εκτός έδρας αναμετρήσεις συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα, που έχουν στόχο την πρώτη οκτάδα και την πρόκριση στην φάση των «16». Η Λίβερπουλ στο «Βελοντρόμ» με την Μαρσέιγ και η Μπάρτσα στην Τσεχία με την Σλάβια Πράγας σε μία βραδιά που ρίχνει την αυλαία της 7ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην League Phase του Champions League.
Οι «μπλαουγκράνα» χωρίς τον τιμωρημένος Λαμίν Γιαμάλ και τους τραυματίες Φερμίν και Φεράν Τόρες, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει νίκη ακόμη στην διοργάνωση και θα παίξει για το γόητρο. Οι Τσέχοι δεν έχουν δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 10 του Δεκέμβρη. Στο μεταξύ επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και ταξίδεψε κανονικά στη Γαλλία για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ ο Σαλάχ, που λογικά θα μείνει στον πάγκο για την Λίβερπουλ. Ένα οικογενειακό πρόβλημα άφησε εκτός αποστολής τον Κονατέ, εκτός και ο φορ Ίσακ. Μοναδική απουσία για την γαλλική ομάδα ο στόπερ Αγκέρντ, με τον κόουτς Ντε Τζέρμπι να εμπλέκεται σε σενάρια ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Με υπηρεσιακό δίδυμο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ο κόουτς Τοπμέλερ «πλήρωσε» τις κακές εμφανίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και μετά το 3-3 με την Βέρντερ Βρέμης, απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας. Με υπηρεσιακό δίδυμο Σμιντ και Μάιερ (προπονητές των υποδομών της ομάδας) ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν για να αντιμετωπίσει την Καραμπάχ. Η τελευταία παραμένει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά έχει να παίξει από τις 22 Δεκέμβριου (σ.σ έκανε μια μίνι προετοιμασία στην Τουρκία).
Την ίδια ώρα η Γαλατάσαραϊ φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον φορ Οσίμεν να έχει επιστρέψει από το Κόπα Άφρικα και να ετοιμάζεται για το βασικό σχήμα. Με μοναδική απουσία τον στόπερ Λανγκλέ οι «ροχιμπλάνκος», που έχουν στόχο την πρώτη οκτάδα.
Τα… ρέστα της στο Λονδίνο η Πάφος
Η Πάφος ψάχνει μίνιμουμ 4 βαθμούς για να περάσει στην επόμενη φάση και το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, αντιμετωπίζοντας στο Λονδίνο την Τσέλσι. Αμφίβολοι ο αρχηγός Γκολντάρ και ο Νταβίντ Λουίζ που αν παίξει θα αποθεωθεί από το κοινό των Άγγλων, αφού υπήρξε παίκτης τους για 6 χρόνια! Απώλεια και ο μεσοεπιθετικός Κορέια. Για τους γηπεδούχους δίνεται αμφίβολος ο μέσος Έντσο Φερνάντες λόγω ίωσης. Στο μεταξύ η Μπάγερν θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, με τον Λουίς Ντίαζ να επανέρχεται έχοντας εκτίσει την ποινή του και τον Λάιμερ να απουσιάζει αυτή τη φορά λόγω τιμωρίας.
Με Παυλίδη στο Τορίνο η Μπενφίκα
Με βασικό τον Βαγγέλη Παυλίδη αναμένεται να παραταχθεί κόντρα στην Γιουβέντους η Μπενφίκα που παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης. Βέβαια ο Μουρίνιο αντιμετωπίζει απουσίες με πιο σημαντική αυτή του βασικού μέσου Ρίος. Από την απρόσμενη ήττα στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι έρχεται η Γιούβε κι ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τη Νάπολι. Αποδεκατισμένη ταξίδεψε στην Ιταλία η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην υπολογίζει Ινιάκι Γουίλιαμς, Νίκο Γουίλιαμς, Μπερενγκέρ, Γιούρι και Λαπόρτ, ενώ η Αταλάντα από την άλλη υπολογίζει εκ νέου στον εξτρέμ Λούκμαν που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα.
Τέλος, χωρίς τον τιμωρημένο και πολύτιμο εξτρέμ Σαϊμπάρι, η PSV Αϊντχόφεν ταξίδεψε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ.
Συνοπτικά το πρόγραμμα:
- 17:30 Γαλατάσαραϊ – Ατλέτικο Μαδρίτης (CosmoteSport 2)
- 19:45 Καραμπάχ – Άιντραχτ Φρ. (CosmoteSport 3)
- 22:00 Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (CosmoteSport 8)
- 22:00 Γιουβέντους – Μπενφίκα (CosmoteSport 3)
- 22:00 Μαρσέιγ – Λίβερπουλ (CosmoteSport 2)
- 22:00 Μπάγερν – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (CosmoteSport 6)
- 22:00 Νιούκαστλ – PSV Αϊντχόφεν (CosmoteSport 7)
- 22:00 Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα (CosmoteSport 5)
- 22:00 Τσέλσι – Πάφος (CosmoteSport 9)
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Μαζί και στο spotify