Άστον Βίλα: Στο «κόλπο» για την απόκτηση του Έντρικ
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Έντρικ είναι διαθέσιμος για δανεισμό από την Ρεάλ Μαδρίτης, με την Άστον Βίλα να εκδηλώνει το ενδιαφέρον της!
Για τον 22χρονο επιθετικό έχει εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον της η Ρόμα, όμως πλέον έχει μπει δυνατά στο «παιχνίδι» της απόκτησής του και η αγγλική ομάδα, που έχει κάνει κρούση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αναφέρει η «talkSPORT», οι Μαδριλένοι έχουν στα χέρια τους τις προτάσεις δανεισμού από Ρόμα και Άστον Βίλα και καλούνται να πάρουν την απόφασή τους για την παραχώρηση του νεαρού ποδοσφαιριστή. Η Ρεάλ δεν συζητάει για ρήτρα αγοράς, αφού θέλει να δανείσει τον Έντρικ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι, πιο έτοιμος για να διεκδικήσει την θέση του στην ενδεκάδα.
Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Παλμέιρας
Ο Έντρικ έκανε το ντεμπούτο του στην επαγγελματική ομάδα της Παλμέιρας στις 6 Οκτωβρίου 2022, μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη της με 4-0 επί της Κοριτίμπα στο πρωτάθλημα. Σε ηλικία 16 ετών, δύο μηνών και 16 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε για την πρώτη ομάδα της Παλμέιρας. Σκόραρε τα δύο πρώτα του γκολ στις 25 Οκτωβρίου, σε μια νίκη με 3-1 επί της Ατλέτικο Παραναένσε, καθιστώντας τον δεύτερο νεότερο σκόρερ στην ιστορία της βραζιλιάνικης Σέριε Α. Στη συνέχεια, κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο με την πρώτη ομάδα, κερδίζοντας το πρωτάθλημα με τρία παιχνίδια λιγότερο, μετά από μια εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Φορταλέζα στις 2 Νοεμβρίου. Σκόραρε το τρίτο του γκολ σε επτά εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς η Παλμέιρας εξασφάλισε τον ενδέκατο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου. Στο τέλος της σεζόν, ο Έντρικ ψηφίστηκε ως ο πιο υποσχόμενος παίκτης στη Serie A Βραζιλίας.
Κορυφαίο ταλέντο και οι επιδόσεις που του έδωσαν τη μεταγραφή στη Ρεάλ
Στις 11 Οκτωβρίου 2023, ονομάστηκε από την αγγλική εφημερίδα «The Guardian» ως ένα από τα καλύτερα ταλέντα που γεννήθηκαν το 2006 παγκοσμίως. Αφού βίωσε μια εκτεταμένη έλλειψη γκολ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Έντρικ σημείωσε δύο γκολ και πρόσθεσε μια ασίστ την 1η Νοεμβρίου σε μια νίκη με ανατροπή 3-4 εναντίον της Μποταφόγκο στο «Estádio Olímpico Nilton Santos». Το παιχνίδι ήταν 3-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. σκόραρε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και εμφανίστηκε στην οθόνη να λέει στους συμπαίκτες του «απλώς πάσαρέ μου την μπάλα», μια φράση για την οποία αργότερα ζήτησε συγγνώμη. Με τη νίκη, η Παλμέιρας έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την Μποταφόγκο, η οποία ήταν τότε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Η Παλμέιρας κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος, αφού ο Έντρικ σημείωσε ένα γκολ σε μια ισοπαλία 1-1 με την Κρουζέιρο στις 6 Δεκεμβρίου, δύο βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Γκρέμιο. Τελείωσε τη σεζόν με έντεκα γκολ, το δεύτερο υψηλότερο που έχει πετύχει παίκτης κάτω των 18 ετών σε μια σεζόν της πρώτης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, πίσω από τον Ρονάλντο.