Άρης: Πώς θα λειτουργεί η νέα πτυσσόμενη κερκίδα στο Nick Galis Hall

Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού
Άρης: Πώς θα λειτουργεί η νέα πτυσσόμενη κερκίδα στο Nick Galis Hall

Έτοιμη να φιλοξενήσει τους φίλους του Άρη, στο Nick Galis Hall, είναι η νέα πρόσθετη κερκίδα, η οποία ολοκληρώθηκε και άλλαξε το ύφος της κεντρικής σάλας του Αλεξανδρείου Μελάθρου, μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ΚΑΕ, καθιστώντας ομορφότερο το γήπεδο και, βέβαια, πιο λειτουργικό. 

Η εταιρεία, η οποία ανέλαβε και εκτέλεσε τις εργασίες τοποθέτησης της νέας, ηλεκτρονικής και πτυσσόμενης κερκίδας, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της. Αρκεί, όπως αναφέρεται, το πάτημα ενός κουμπιού, προκειμένου να μετακινείται, ώστε να γίνει -απρόσκοπτα- η χρήση του βοηθητικού γηπέδου.

Η ανάρτηση της εταιρείας, αναφέρει σχετικά:

«Η Futurebox ολοκλήρωσε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο τη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση μιας νέας, πλήρως ηλεκτροκίνητης τηλεσκοπικής κερκίδας για την ΚΑΕ Άρης.

Όταν υπάρχει αγώνας, η κερκίδα αναπτύσσεται και προσθέτει 700 νέες θέσεις, λειτουργώντας ως ενιαίο σύνολο με το υπόλοιπο γήπεδο.

Όταν οι αγώνες ολοκληρώνονται, αναδιπλώνεται σε βάθος λίγο μεγαλύτερο από ένα μέτρο, απελευθερώνοντας τον χώρο και διατηρώντας πλήρως λειτουργικό το προπονητικό γήπεδο πίσω από την μπασκέτα.

Ένα απαιτητικό έργο, που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 15 ημέρες, παραδόθηκε με επιτυχία μέσα σε μόλις 7 εργάσιμες ημέρες.

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΕ Άρης για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετική συνεργασία
».

Οι εκτός έδρας πρεμιέρες στο Eurocup είναι σαν… εντός

Ο Άρης ετοιμάζεται να μπει στην 11η σεζόν του στο Eurocup και είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (10) και τους περισσότερους αγώνες (146) στη διοργάνωση, μεταξύ των ελληνικών. Θα αρχίσει αυτήν την προσπάθεια με τον αγώνα του στη Γαλλία απέναντι στη Λε Μαν (21:00, Metropolis 95.5 – Novasports 4).

Στη διαδρομή του στη διοργάνωση, ο Άρης έχει καταγράψει θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων στις πρεμιέρες του σε αυτήν. Το έκανε μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφού έχασε και τα δύο παιχνίδια που έδωσε ως γηπεδούχος αλλά κέρδισε τα έξι από τα οχτώ που έδωσε ως φιλοξενούμενος. Λίγο ως πολύ λοιπόν, είναι συνηθισμένο φαινόμενο ο Άρης να μπαίνει στο Eurocup με ένα παιχνίδι μακριά από το Παλέ. Δεδομένου ότι ηττήθηκε το 2011 από τη Νίμπουρκ (55-64) και το 2023 από την Γκραν Κανάρια (66-82) ίσως είναι προτιμότερο να μην αρχίζει την προσπάθεια του με την πίεση που, αναπόφευκτα, δημιουργείται σε μία εντός έδρας πρεμιέρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» λοιπόν νιώθουν πιο άνετα όταν μπαίνουν στο Eurocup με εκτός έδρας παιχνίδι, όπως δηλαδή και σήμερα. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μόνο το 2015 όταν ηττήθηκαν στην Τουρκία από την Τραμπζονσπόρ με 74-71 και το 2024 στην Ιταλία από τη Βενέτσια με 95-75. Οι υπόλοιπες πέντε, εκτός έδρας πρεμιέρες του Άρη συνοδεύτηκαν με νίκες…

2004: Ακαντέμικ Σόφιας-Άρης 75-91

2005: Άλμπα Βερολίνου-Άρης 86-89

2008: Πανελλήνιος-Άρης 69-71

2009: Ζαντάρ-Άρης 68-73

2010: Ακαντέμικ Σόφιας-Άρης 74-78

2025: Βενέτσια-Άρης 81-85

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ