Ζωντανός με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός, 1-1 με Γουλβς

Metrosport Team12 Μαρτίου 2020

Ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση κράτησε ο Ολυμπιακός αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Γουλβς στο άδειο λόγω κορωνοϊού «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι Άγγλοι έχουν τον πρώτο λόγο λόγω του εκτός έδρας τέρματος.

Έμεινε με 10 στο 28 ΄

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το α ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Δύο είναι οι στιγμές που ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος. Η πρώτη ήταν στο 24ο λεπτό όταν ο Ελ Αραμπί έφυγε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Μασούρας με το αριστερό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι αλλά η φάση δεν μέτρησε καθώς ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αμυντικός στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Ζότα που έμπαινε μόνος του στην περιοχή τον βρήκε στα πόδια και όντας ο τελευταίος παίκτης είδε την κόκκινη κάρτα του Γάλλου διαιτητή.

Προβάδισμα και άμεση απάντηση

Στo δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Μάλιστα, στο 54΄πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Καμαρά από δεξιά πέρασε στον Γκιγιέρμε, εκείνος τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί την έσπρωξε στα δίχτυα. Λίγο αργότερα οι Άγγλοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά ο Ζοσέ Σα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 67΄ο πιο δημιουργικός παίκτης της Γουλβς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Συγκεκριμένα, οι Άγγλοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το εκτέλεσαν με πάσα και ο Πέδρο Νέτο με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπουχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο (28΄Σισέ), Μπα, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά (84'), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης)

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Σαΐς, Κοαντί, Μπόλι, Βινάγκρε (79' Ποντένσε), Ντόχερτι (46' Πέδρο Νέτο), Νέβες, Μουτίνιο (85' Ντεντόνκερ), Ζότα, Τραορέ, Χιμένες


Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Σαχτάρ Ντόνετσ έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση λόγω των δύο τερματών που πέτυχε κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (2-1) ενώ σαφέστατο προβάδισμα πήρε η Λεβερκούζεν που επικράτησε 3-1 της Ρέιντζερς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.