«Ζωγραφιές» Λάμπρου και «όργια» Πέλκα

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2020

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ

Χορταστικό ήταν το θέαμα που προσέφερε ο ΠΑΟΚ στους φιλάθλους του που βρέθηκαν χθες στην Τούμπα και σε όσους το παρακολούθησαν τηλεοπτικά. Σαφώς ανώτερος του ΟΦΗ παρότι αγωνίστηκε με διαφορετική σύνθεση σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια και ενδεκαδάτους τους Ροδρίγο, Στοχ, Λάμπρου (παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια) ο Δικέφαλος σφράγισε με τεσσάρα την πρόκρισή του, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι “ζωγραφιές” του Λάζαρου Λάμπρου και τα “όργια” του επίμονου και παθιασμένου Δημήτρη Πέλκα, αποτέλεσαν τα πιο τρανταχτά στοιχεία της χθεσινής άνετης επικράτησης. Ο Λάμπρου κέρδισε πολλούς πόντους, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, για το δοκάρι (πριν από το τρίτο γκολ του Δικεφάλου με τον Πέλκα), αλλά για την σοβαρότητα που έδειξε σε όλο το παιχνίδι. Το γκολ του ήταν χάρμα ιδέσθαι, η αλήθεια είναι πως είχαμε πολλά χρόνια να δούμε έναν εξτρέμ να κάνει τέτοιου είδους ενέργεια που καρποφόρησε στην τελική της προσπάθεια.

Ο Πέλκας από την πλευρά του, παρά τα αρχικά αβίαστα λάθη του, πείσμωσε, το πήρε προσωπικά, έβγαλε τον καλό του εαυτό και με τα δύο γκολ και την ασίστ στο γκολ του Σφιντέρσκι συγκαταλέγεται δικαιολογημένα στους κορυφαίους.

Ο Πολωνός από την πλευρά του απέδειξε πως έχει αυτό το χάρισμα, της κίνησης και του γκολ με την πρώτη ή την δεύτερη επαφή. Ολος ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, έπαιξε για να ικανοποιήσει το κοινό του, να πετύχει γκολ και θέαμα και να προκριθεί με άνεση.

Ενα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, είναι πως παρά τις απουσίες παικτών που είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής από την έναρξη της σεζόν, η ομάδα ρόλαρε, είχε τέμπο, οι παίκτες πέτυχαν τέσσερα γκολ, δημιούργησαν φάσεις, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα από τον ΟΦΗ, που είναι αλήθεια πως διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Ο ΠΑΟΚ πορεύτηκε άξια στην οχτάδα, στρέφει το ενδιαφέρον του στο Πρωτάθλημα, έχει ξεκάθαρο στόχο να κατακτήσει το Κύπελλο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και να διατηρήσει τα κεκτημένα. Αυτός ο ΠΑΟΚ παρά τις προσθαφαιρέσεις στο βασικό σχήμα δεν έπεισε απλά, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.