Ζίβκοβιτς και Σβαμπ «σιδερένιοι» και αναντικατάστατοι για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης14 Μαΐου 2021

Η μακριά σεζόν φτάνει στο τέλος της για τον ΠΑΟΚ που έχοντας αφήσει πίσω του 51 αγώνες όλων των διοργανώσεων έχει μπροστά του ακόμη δύο, την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε των πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτοί που έπαιξαν στα... κόκκινα σε όλη τη σεζόν ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Στέφαν Σβαμπ που, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, άντεξαν αυτή τη δύσκολη σεζόν και αποδείχτηκαν «σιδερένιοι». Ο Σέρβος εξτρέμ έφτασε τα 47 παιχνίδια και ο Αυστριακός μέσος τα 46. Αμφότεροι με σχεδόν 3.500+ λεπτά στο χορτάρι.

47 παιχνίδια στη σεζόν έχει μετρήσει και ο Κάρολ Σφιντέρσκι όμως παίζοντας άλλοτε βασικός και άλλοτε ερχόμενος από τον πάγκο, ο Πολωνός έχει σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής στα 2.300 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Non-stop... Ζίβκοβιτς

Αν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε αποκτηθεί πριν την έναρξη της σεζόν θα είχε την πρωτιά στη λίστα των παικτών του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα παιχνίδια στη σεζόν, χωρίς τη... συγκατοίκηση του Σφιντέρσκι. Ο Σέρβος δεν ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Μπεσικτάς όμως μπήκε στο ρόστερ από το ματς με την Μπενφίκα και έκτοτε παίζει σχεδόν ακατάπαυστα.

Ο Ζίβκοβιτς έκανε ως τώρα 38 ματς ως βασικός και εννιά ερχόμενος από τον πάγκο. Εκτός του ματς με την Μπεσίκτας, δεν ήταν διαθέσιμος μόνο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα, στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία και στο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι αριθμοί του ανά διοργάνωση...


Δεν υπάρχει 11άδα χωρίς τον Σβαμπ

Δεν διαφημίστηκε, ίσως, όπως άλλες μεταγραφές του ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων. Ο Στέφαν Σβαμπ όμως είναι η κατ' εξοχήν value for money κίνηση, αφού χωρίς να έχει «βαρύ» βιογραφικό ή ανάλογο κασέ όπως άλλοι συμπαίκτες του, όμως είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες του Δικεφάλου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι 11άδα χωρίς Σβαμπ δεν υπάρχει για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Από τα 51 ματς της σεζόν, ο Αυστριακός έπαιξε στα 46 και στα 40 από αυτά ήταν βασικός. Δεν έπαιξε μόνο στο τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League με τη Γρανάδα μένοντας στον πάγκο, στο εκτός έδρας ματς του Πρωταθλήματος με τον Βόλο, στο εκτός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με τον Αστέρα, στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ και στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο οποίο απουσίαζε λόγω καρτών.

Ο άνθρωπος που έδωσε ασφάλεια στις εκτελέσεις πέναλτι στον ΠΑΟΚ αφού έχει 5/5 στο Πρωτάθλημα και αστόχησε μόνο στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, έχει ως τώρα στη σεζόν...



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.