ΠΑΟΚ: Ζητούμενο παραμένει το... προσδόκιμο ζωής της προσφοράς των «σπλάχνων» στην Α' ομάδα

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Σεπτεμβρίου 2022

“Πετάνε” οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ. Οχι μόνο έχουν “γεμίσει” τις “μικρές” εθνικές ομάδες, αλλά είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλους τους αγώνες τους. Και, όπως, συνηθίζουν όλα τα τελευταία χρόνια, αναμένεται και φέτος να σαρώσουν τους τίτλους σε όλα τα Πρωταθλήματα των ομάδων των Ακαδημιών.


Ο Ιβάν έχει αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τα τμήματα υποδομής. Εχει επενδύσει πολλά και θα επενδύσει περισσότερα στο μέλλον. Το ζήτημα είναι, όμως, τι εισπράττει τελικά ο ΠΑΟΚ από αυτή την επένδυση. Τι εισπράττει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά. Γιατί τα λίγα, σχετικά, χρήματα από την πώληση του Τζόλη και την ημιπώληση του Τσιγγάρα δεν μπορούν, φυσικά, να θεωρηθούν κέρδη.


Μόλις ξεπετάχτηκε ο Τζόλης, πουλήθηκε. Μόλις “έδεσε” στην πρώτη ομάδα και πήγε να καθιερωθεί ο Τσιγγάρας, έφυγε δανεικός με οψιόν πώλησης. Ο Κούτσιας, του οποίου το ζήτημα είναι ένα μεγάλο ξεχωριστό κεφάλαιο, πήγε τώρα δανεικός στον Βόλο, μολονότι το ρόστερ έχει πολλές τρύπες σε μεσοεπιθετικούς ρόλους. Για να παίζει πιο συχνά, είπαν. Για να ωριμάσει περισσότερο, είπαν. Για όλους αυτούς τους λόγους που πάντα λένε όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουλέψουν για να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο κομμάτι από ατόφιο χρυσάφι. Το ίδιο γινόταν πάντα στον ΠΑΟΚ. Τον Σαλπιγγίδη τον είχαν στείλει στη Λάρισα για να “ψηθεί”, τον είχαν στείλει και στην Καβάλα για να “πάρει παιχνίδια”, τον Αθανασιάδη τον είχαν ξεφορτώσει στον Πανσερραικό για να ωριμάσει και άλλους παίκτες... ων ουκ έστιν αριθμός τους ταλαιπώρησαν με συνεχείς δανεισμούς, αντί να τους πιστέψει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, να τους δουλέψει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, να τους αναδείξει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και να ωφεληθεί από την πρόοδό τους ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Τρανταχτό τελευταίο παράδειγμα ο Γιαννούλης, ο οποίος, βέβαια, μόλις σταθεροποιήθηκε στον ΠΑΟΚ, πουλήθηκε κι αυτός.


Αλλά, επί του παρόντος, δεν είναι το θέμα μας ο Κούτσιας. Είναι γενικά οι αξιόλογοι παίκτες που “βγαίνουν” από τα τμήματα υποδομής και η αγωνιστική βοήθεια που έχουν την ευκαιρία ή προλαβαίνουν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ. Οπότε, συνεχίζουμε: Ο Μιχαηλίδης δεν είναι ακόμη έτοιμος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Κωνσταντέλιας υπάρχει πλέον σταθερά στο ρόστερ, αλλά ακόμη περιμένει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Μένουν τρεις. Ο Λύρατζης που το αξίζει, αλλά παίζει και υποχρεωτικά γιατί δεν υπάρχει κανένας Σάστρε. Ο Τσαούσης που το αξίζει, αλλά παίζει και υποχρεωτικά γιατί δεν υπάρχει κανένας Ράφα Σοάρες, αλλά και γιατί στα 37 του ο Βιειρίνια έχει, φυσιολογικά, τις φθορές του. Και ο Κουλιεράκης, που επίσης το αξίζει, αλλά και που κι αυτός παίζει και υποχρεωτικά αφού ο Κάργας δεν πήγε καλά στα δύο παιχνίδια με τη Λέφσκι και ύστερα τραυματίστηκε ο Νάσμπεργκ πριν καν αγωνιστεί.

Προσωπικά, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι θα είχε κάνει αμέσως βασικό στο Πρωτάθλημα ο Λουτσέσκου τον Κουλιεράκη, αν είχε κανονικά στη διάθεσή του τον Νάσμπεργκ, αν ο Κάργας είχε καλή απόδοση στα ματς με τη Λέφσκι κι αν δεν ήταν τραυματίας ο Μιχαηλίδης. Οπως συνήθως συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, μια συγκυρία (τριπλή αυτή τη φορά) επέβαλε τη χρησιμοποίηση ενός νεαρού και έτσι προέκυψε η ευχάριστη αποκάλυψη με τον Κουλιεράκη... 

Από εκεί και πέρα, τρεις νεαροί τερματοφύλακες, ο Ταλιχμανίδης, ο Μπαλωμένος και ο Μάροβιτς δεν θα παίξουν ποτέ, στη φετινή σεζόν τουλάχιστον, γιατί δεύτερος τερματοφύλακας είναι ο Ζίβκοβιτς (!), το ίδιο και ο Παναγιώτου, που έχει μπροστά του έναν σωρό από στόπερ. Αρα, μικρό καλάθι πρέπει να κρατάμε και φέτος, όχι μόνο για την αξιοποίηση των νεαρών που προέρχονται από την Ακαδημία, αλλά και γι' αυτό το ίδιο το πρότζεκτ του νέου ΠΑΟΚ με τους πολλούς νεαρούς. Γιατί, όπως βλέπουμε, από τους νεαρούς ξένους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, μόνο δύο παίζουν. Ο Κοτάρσκι και ο Ντάντας. Οι υπόλοιποι πηγαινοέρχονται ανάμεσα στον πάγκο, το σπίτι τους και τους άλλους ΠΑΟΚ. Να τους δούμε σύντομα, μαζί και με τα Ελληνάκια, να τους χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου και να διαπρέπουν; Μακάρι.Κι αν συμβεί αυτό, μακάρι και κάτι άλλο. Να προλάβουν να παίξουν αρκετά στον ΠΑΟΚ πριν πουληθούν κι αυτοί. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο ήταν και παραμένει να αυξηθεί το... προσδόκιμο ζωής της προσφοράς των “σπλάχνων” του ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα...

ΥΓ. Aδίκησα χθες τον “Πρωταθλητή” και τη “Sportday”. Δεν αποθεώνουν κάθε τόσο και λιγάκι τον Μαρινάκη. Δεν δείχνουν να είναι αιχμάλωτοι στις επιθυμίες του Μαρινάκη. Ούτε να ανήκουν στη στρατιά των ελεγχόμενων από τον Μαρινάκη ΜΜΕ. Κακώς τα φαντάστηκα όλα αυτά.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.