Ζητούμενο είναι ο ΠΑΟΚ να μη μοιάζει με τον ΠΑΟΚ της τελευταίας διετίας...

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Αυγούστου 2021

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και μόνο η παραδοχή μιας αδυναμίας οδηγεί στην προσπάθεια να ξεπεραστεί.

Αν στον ΠΑΟΚ αντιληφθούν εγκαίρως, δηλαδή το αργότερο έως το τέλος του Αυγούστου, ότι πρέπει να βελτιώσουν το ρόστερ, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η ομάδα. Και μόνο αν αποδεχτούν τις ελλείψεις, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια πιο ποιοτική ομάδα, που θα έχει περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες να πετύχει τους φετινούς στόχους της.

Από τους λεγόμενους “παράγοντες”, οι οποίοι στον ΠΑΟΚ ούτε πολλοί είναι, ούτε και έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν περιμένω απολύτως τίποτε. Εχω, όμως, την απαίτηση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην κάνει το λάθος, στο οποίο, από την πρώτη στιγμή, επισημάναμε, ότι είναι πιθανό να παρασυρθεί: Να μην υπερεκτιμήσει ούτε τις ικανότητες τις δικές του, αλλά ούτε και την ποιότητα του ρόστερ.

Κανείς προπονητής δεν είναι μάγος για να αγγίξει με το ραβδί του τους βατράχους και να τους κάνει πρίγκηπες. Και ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να γίνει πάλι νταμπλούχος και να βάλει τις βάσεις για να χτυπήσει του χρόνου τέτοια εποχή την πόρτα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να αναβαθμιστεί σε βαθμό που να μη μοιάζει με τον ΠΑΟΚ των δύο τελευταίων χρόνων. Εγινε αυτό μέχρι σήμερα; Οπωσδήποτε όχι…

Ελάχιστα χρήματα ξόδεψε σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Ιβάν Σαββίδης και κανείς δεν πιστεύει ότι έχει αντίρρηση να ξοδέψει περισσότερα. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ποτέ δεν ήταν. Αρκεί να του πει ο Ρουμάνος ότι θα είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην ενισχυθεί περισσότερο για να καλύψει τα αρκετά κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της. Κι όταν λέμε να καλύψει κενά, δεν εννοούμε φυσικά να γίνουν μπαλώματα τύπου Τέιλορ. Ο οποίος Τέιλορ, όπως φαίνεται, αποκτήθηκε για να είναι αναπληρωματικός του Ροντρίγκο. Αλλά ποιος είναι ο Ροντρίγκο; Ο Μάτος; Οχι βέβαια. Είναι ο Ροντρίγκο ο παίκτης ενός μεγάλου αγωνιστικά ΠΑΟΚ; Οχι βέβαια.

Αυτα τα “όχι βέβαια” μπορούμε να τα πούμε και για άλλους παίκτες. Οχι για να τους απαξιώσουμε, αλλά γιατί οι ίδιοι μάς δίνουν το δικαίωμα να τους θεωρούμε “λίγους” για τις απαιτήσεις του επίδοξου νταμπλούχου ΠΑΟΚ. Η τεράστια αδυναμία που παρατηρείται στη μεσαία γραμμή δίνει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και επειδή όλα αυτά δεν είναι δυνατό να μη τα βλέπει ο Λουτσέσκου, επιμένουμε ότι είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν από εδώ και πέρα, στο υπόλοιπο της μεταγρφαφικής περιόδου. Αλλωστε (και ευτυχώς) ο ίδιος ανέλαβε φέτος την ευθύνη για όλες τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ.

Θα το λέμε συνεχώς, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο νομίζουμε ότι βοηθάμε να μη χαθεί το τρένο: Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποδεθχεί ο Λουτσέσκου όλα όσα βλέπουμε. Αυτός σίγουρα βλέπει (και ζει, καθημερινά) περισσότερα. Μπορεί, λοιπόν, να “γεμίσει” το ρόστερ του ΠΑΟΚ με ποιότητα, εκεί που λείπει, αρκεί να το ζητήσει επιτακτικά από τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν είναι η εικόνα της ομάδας στο πρώτο επίσημο ματς που δημιουργεί αυτή την αναγκαιότητα. Είναι οι αυτονόητες διαπιστώσεις για τις μειωμένες δυνατότητες αρκετών από τους παίκτες στους οποίους αρχικά είχε αποφάσισει να ποντάρει με κλειστά μάτια.

ΥΓ. Προσωπικά, δεν “κολλάω” στην εμφάνιση σε ένα ματς. Πέρσι ο ΠΑΟΚ “πετούσε” στους αγώνες με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα και ύστερα δεν βλεπόταν, χάνοντας την υπόθεση Πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο. Τώρα, δεν βλεπόταν στο ματς με την Μποέμιαν, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος στη συνέχεια. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει την ποιότητα που χρειάζεται για να αντέξει και να τα καταφέρει και στα τρία ταμπλό. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.