Ζητούμενα να μη χαθούν άδοξα καλές ευκαιρίες και να κερδηθεί η σημαντική μάχη στο κέντρο

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Θεωρητικολογώντας και φιλοσοφώντας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου, μια που μόνοι αυτό μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς οι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, εκεί όπου τις θεωρίες τις δικαιώνουν ή τις διαψεύδουν οι ποδοσφαιριστές, δίνουμε πιθανότητες επιτυχίας στον ΠΑΟΚ, με βάση την εικόνα του και τα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες του, πλην των δύο τελευταίων που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Λέμε ότι ο καλός ο ΠΑΟΚ μπορεί να επικρατήσει, γιατί ναι μεν είναι ποιοτικά ανώτερος ο Ολυμπιακός, αλλά η αληθινή διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι αυτή που αποτυπώθηκε στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Ναι, έχει ο ΠΑΟΚ ελπίδες, άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ότι όλα τα τελευταία χρόνια είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κερδίζει τίτλους ή αγώνες από τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει μια προυπόθεση. Νομίζω, πολύ σημαντική.

Ο Ολυμπιακός φέτος χρειάζεται λιγότερες τελικές από τον ΠΑΟΚ για να σκοράρει. Αλλιώς, ο ΠΑΟΚ σκοράρει πιο δύσκολα. Αρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να θωρακιστεί τέλεια στην άμυνά του και να σκοράρει στις δικές του ευκαιρίες. Αν αρχίσει να τις ξοδεύει άδοξα, θα πριονίσει τις πιθανότητές του. Ακόμη κι αν όλα πάνε μια χαρά αμυντικά, αυτό σε έναν τελικό δεν αρκεί. Χρειάζεται το γκολ ή τα γκολ για να έρθει η νίκη.

Πώς, όμως, θα δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την επίτευξη του γκολ; Με καλές επιθετικές ενέργειες. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με καλούς συνδυασμούς, με εύστοχες μεταβιβάσεις και σέντρες και, βέβαια, με ψυχραιμία, εξυπνάδα και ευστοχία στην τελική ενέργεια. Κανείς δεν αποκλείει και μια προσωπική προσπάθεια, κανείς δεν αποκλείει να έρθει και ένα γκολ από το πουθενά και με το τίποτε, όπως συχνά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει νόημα να ποντάρεις στην εύνοια της τύχης. Αν οι συγκυρίες πρόκειται να σε αδικήσουν και αν η τύχη πρόκειται να χαμογελάσει στον αντίπαλο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το ξέρεις για να το δουλέψεις. Ξέρεις, όμως, ότι πρέπει να δουλέψεις για να βρεις τους τρόπους ώστε να σκοράρεις εσύ και να κρατήσεις την εστία σου ανέπαφη. Κι αν η τύχη αποφασίσει να βοηθήσει εσένα, τόσο το καλύτερο...

ΥΓ. Κάτι άλλο που φαντάζομαι ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι η απόδοση των χαφ των δύο ομάδων. Είναι πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός στο κέντρο. Πρεσάρει καλά και αναπτύσσεται εξίσου καλά. Εχε δε ο Μαρτίνς στη διάθεσή του πολλές και διαφορετικές επιλογές. Πρέπει ο Γκαρσία να επιλέξει σοφά τους μέσους που θα παίξουν και πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους όσοι παίξουν. Να υποστηρίξουν τους αμυντικούς, να κλέψουν μπάλες, να οργανώσουν επιθέσεις, να αξιοποιήσουν τους υπόλοιπους ή και τους εαυτούς τους. Κι όλα αυτά απέναντι σε ποιοτικούς, είναι η αλήθεια, αντιπάλους. Δύσκολη υπόθεση. Αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει στο κέντρο, πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να σηκώσει την κούπα. Αν όχι, θα χρειαστεί το άλλο που λέγαμε. Την τύχη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.