Ζήτησε ευκαιρία ο Ντουάρτε, οι σκέψεις του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης20 Μαΐου 2020

Με την άρση του «lockdown» και την επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Άρη στις προπονήσεις, ο Λερίν Ντουάρτε είχε μία συζήτηση με τον Άγγελο Χαριστέα και τον Μίκαελ Ένινγκ αναφορικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Προ κορωνοϊού, ο Ολλανδός δεν είχε χώρο και χρόνο στα πλάνα του προπονητή, έφτασε μάλιστα να γυμνάζεται μόνος του.

Οι όποιες ευκαιρίες τού είχαν δοθεί, έπεσαν… στο κενό, με αποτέλεσμα μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφικές κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού να καταχωρηθούν στη λίστα με τις λανθασμένες επιλογές. Δεν δικαίωσε ούτε το ελάχιστο τις προσδοκίες, αλλά και τα χρήματα που του δόθηκαν για τριετές συμβόλαιο (270.000 περίπου ετησίως).

Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα, η πλευρά του Άρη είχε συζητήσει με τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να βρεθεί μία συναινετική λύση για να «σπάσει» το τριετές του συμβόλαιο. Ωστόσο, οι προσπάθειες αποδείχθηκαν άκαρπες, με τον Ντουάρτε να ζητάει υψηλή αποζημίωση και δίχως υποχωρήσεις. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, ωστόσο, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει.

Τουλάχιστον από την πλευρά του 29χρονου Ολλανδού, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε από τους «κιτρινόμαυρους» χρόνο και μία δεύτερη ευκαιρία, τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα της μίνι προετοιμασίας. Στο ερώτημα αν θα του δοθεί, η απάντηση εξαρτάται από τον ίδιο, τη στάση που θα δείξει στο γήπεδο και προφανώς την προσπάθεια που θα καταβάλει (σ.σ. προπονείται κανονικά με την ομάδα), έτσι ώστε να αλλάξει εντελώς το κλίμα.

Κάτι που για την ώρα μοιάζει ανέφικτο, ειδικά με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα οποία υποβλήθηκε μετά την καραντίνα. Όπως αφήνουν στον Άρη να εννοηθεί, τόσο τα εργομετρικά του όσο και οι σωματομετρικές του εξετάσεις, είναι απογοητευτικά και θα χρειαστεί υπέρ προσπάθεια για να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσον αφορά στο μέλλον του, αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, λογικά μέσα στο καλοκαίρι, καθώς τη δεδομένη στιγμή άλλες είναι οι προτεραιότητες. Αφορούν ξεκάθαρα το “βαρύ” συμβόλαιο που έχει μέχρι το 2022 και το κατά πόσο θα ήταν εφικτό ο Άρης ή να απεμπλακεί από αυτό ή – ως εναλλακτική - να γίνει αναπροσαρμογή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.