«Ζήστε το με πάθος έως το τέλος»

Γιώργος Καστάνης20 Μαρτίου 2022

Μία ομάδα που έχει στόχους, πρέπει να τους διεκδικεί έως το τέλος. Και σε καμία περίπτωση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, δεν πρέπει να χαλαρώνει. Με αυτό το σκεπτικό, αντιμετωπίζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ τις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δικέφαλος.

Άλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, παίζει non stop από τις αρχές Ιανουαρίου και είναι λογικό να υπάρχει και σωματική κούραση, αλλά και ψυχολογική. Άνθρωποι είναι οι ποδοσφαιριστές, δεν είναι ρομπότ.

 Ο Λουτσέσκου επιχείρησε σε μία απόστροφο του λόγου του, αργά το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γάνδης, να προίδεάσει τους παίκτες που ζητούσαν ρεπό μετά την ιστορική πρόκριση: “Μ@@@@ες, έχουμε αγώνα την Κυριακή και θέλουμε να κερδίσουμε”. Είναι μία φράση που έχει μείνει, αποτυπωμένη και από τα social media του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο προπονητής του Δικεφάλου, επαναλαμβάνει συχνά, μία φράση που δείχνει και την μεγάλη του επιθυμία να διατηρήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του, έως το τέλος. Γνωρίζει ότι υπάρχει κούραση, ξέρει ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν, όμως πιστεύει περισσότερο από τον οποιονδήποτε στις δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Και έχει καταφέρει, μέσα από την δουλειά, αλλά και την ψυχολογική προετοιμασία, να διατηρήσει τους παίκτες σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας: “Ζήστε το με πάθος έως το τέλος”, λέει ο προπονητής της ομάδας και επισημαίνει:

 “Μπορούμε να ζήσουμε φανταστικές στιγμές στο τέλος, πρέπει όμως να συνεχίσουμε την δουλειά και να μην επαναπαυτούμε μετά από μία μεγάλη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να διεκδικούμε την νίκη. Και αυτό πρέπει να κάνουμε σε αυτό τον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ζήστε το με πάθος, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ύστερα θα έχετε να θυμάστε πολλά περισσότερα”.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Μόλις προχθές ρωτήθηκε εάν η πρόκριση επί της Γάνδης στους “8” της διοργάνωσης, αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και εάν την συγκρίνει με την επιτυχία που είχε ως προπονητής της Ραπίντ, πριν από αρκετά χρόνια. 

Ηταν ειλικρινής καθώς τόνισε ότι η κατάκτηση του ασιατικού τσάμπιονς λιγκ αποτελεί την μεγαλύτερή του επιτυχία. Δεν είπε τι θέλει με τον ΠΑΟΚ, το εννοούσε όμως με τον τρόπο που μιλούσε.

Οι παίκτες θα κληθούν να παίξουν σήμερα και πάλι για την νίκη, ύστερα θα πάρουν ανάσες καθώς ακολουθεί η διακοπή στο Πρωτάθλημα και θα μπουν από τις αρχές Απριλίου στην τελική ευθεία, για την αντεπίθεση που θέλουν να κάνουν σε όλους τους θεσμούς. Η νοοτροπία του νικητή, κυριαρχεί και αυτή την νοοτροπία πασχίζει να διατηρήσει ο Ρουμάνος στην ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.