Ζιρού: Οι φετινές επιδόσεις, η σάλτσα κράνμπερι, τα φασόλια και ο… Αλφ

Παναγιώτα Χαλκιά10 Φεβρουαρίου 2022

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού καθώς με δύο δικά του τέρματα χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και βοήθησε τον Στέφανο Πιόλι να σταματήσει το κάπνισμα… έστω και για ένα μήνα.

«Όχι απλά νικήσαμε στο ντέρμπι. Αλλά το κάναμε με ανατροπή! Δείξαμε σε όλους πόσο μεγάλη και γενναία ομάδα είναι η Μίλαν! Μου αρέσει πολύ το τσιγάρο. Ωστόσο, είχα δώσει μία υπόσχεση στους παίκτες μου αν νικούσαν. Και σκοπεύω να την τηρήσω. Δεν θα καπνίσω για έναν μήνα. Κάτι που θα μου κάνει σίγουρα καλό», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.

Έχει υποτιμηθεί και αμφισβητηθεί όσο λίγοι. Ο Γάλλος επιθετικός κλείνει τα αυτιά του στα αρνητικά ερεθίσματα και δουλεύει καθημερινά και με αυστηρό πρόγραμμα για να προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί στον εκάστοτε σύλλογο.

Είναι ένας παίκτης που έχει καλά τελειώματα, είναι δυνατός στον αέρα, παίζει καλά με πλάτη στο τέρμα ενώ κινείται διαρκώς είτε έχει είτε όχι την μπάλα στην κατοχή του. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεδιπλώνει το ταλέντο και την ποιότητα του στο χορτάρι.

Στα 97 λεπτά που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Ίντερ κάλυψε το κενό του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Είχε πάθος, ενέργεια και παρότι έμοιαζε απομονωμένος στο πρώτο μέρος κυρίως, βρήκε δίχτυα δύο φορές.


Με τα δυο τέρματα που πέτυχε έφτασε τα οχτώ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Ζιρού έχει δημιουργήσει άλλα δύο και μετρά κατά μέσο όρο 60 λεπτά συμμετοχής και πέντε καθαρά 90λεπτα.

Η φυσική του κατάσταση είναι αξιοζήλευτη παρά τα 35 του χρόνια. Ο Γάλλος φορ δουλεύει πολλές ώρες στο σπίτι και προσέχει τι τροφές βάζει στο σώμα του ώστε να διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο.

Διατροφή για λίγους

Ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, που του χαρίζει ενέργεια και τον διατηρεί σε ένα συγκεκριμένο βάρος, και δεν παρεκκλίνει από αυτό ούτε στις διακοπές.

Αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα σάκχαρα και τα έλαια. Το πρόγραμμα βασίζεται κυρίως σε φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο και ψάρι. Μένει μακριά από το κόκκινο κρέας.

Το πρωινό του αποτελείται από μια ποικιλία μικρών γευμάτων. Δηλαδή στο τραπέζι θα βρεθούν κουλούρια, μαρμελάδα φράουλα, ασπράδια αυγού, ομελέτα με ζαμπόν, γιαούρτι, νιφάδες πίτουρου ή μπανάνας, μάφιν, ανανάς, ψωμί ολικής και φρούτα.

Στο μεσημεριανό του πιάτο θα υπάρχουν ζυμαρικά με τόνο ή σολομό και ρύζι ενώ θα υπάρχει και μια σαλάτα με κοτόπουλο. Άλλες επιλογές είναι τα φασόλια με ψωμί ολικής άλεσης, ψημένες πατάτες με τόνο ή ένα σάντουιτς με ψητή γαλοπούλα, τυρί και σάλτσα κράνμπερι.

Το βράδυ θα προτιμήσει ψητή πατάτα και φασόλια ή μπακαλιάρο ή τόνο και μπρόκολο και ρύζι ή κοτόπουλο και πράσινα λαχανικά ή με καρότα και ντομάτες ή σαλάτα με φασόλια.

Κάποιες φορές θα φάει και κρέας. Συνήθως προτιμά μια άπαχη μπριζόλα.

Τα σνακ του είναι μπανάνες, σάντουιτς με μαρμελάδα, μπάρες μούσλι, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί, γιαούρτι και κεκάκια σε μέγεθος μπισκότου.

Ρουτίνα προπόνησης

Φυσικά, η καθημερινή προπόνηση με τον εκάστοτε σύλλογο δεν του είναι αρκετή. Στο σπίτι του ακολουθεί ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και δίνει την ευκαιρία στον εαυτό του να ξεκουραστεί μόνο την Τετάρτη.

Έχει ένα πρόγραμμα με βάρη, έλξεις, lunges squats, push-up με αντίστροφη λαβή. Ακόμη, κάνει έναν καθορισμένο αριθμό πιέσεων στον πάγκο και δουλεύει τους κοιλιακούς του. Τα Σαββατοκύριακα εάν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση κάνει ασκήσεις κάρδιο και ξεκουράζεται.

Δευτέρα

Πιέσεις πάγκου 10 επαναλήψεων, 5 σετ

Πρεσάρισμα πάγκου με κλίση αλτήρα 8-10 επαναλήψεων, 3 σετ

Δύο push ups με μπάλα 12 επαναλήψεων, 3 σετ

Αλτήρες 10 επαναλήψεων, 3 σετ

Crossover push ups 12 επαναλήψεων, 3 σετ

Επέκταση τρικεφάλου EZ-Bar 10 επαναλήψεων, 3 σετ

Κοιλιακοί 20 επαναλήψεων, 3 σετ

Τρίτη

Push ups με αντίστροφη λαβή 15-20 επαναλήψεων, 3 σετ

Squat 4-6 επαναλήψεων, 3 σετ

Ανύψωση γάμπας με αλτήρα 12 επαναλήψεων, 3 σετ

Burpee 15 επαναλήψεων, 3 σετ

Τετάρτη

Ρεπό

Πέμπτη

Πίεση Arnold 10 επαναλήψεων, 3 σετ

Τραβήγματα 5 επαναλήψεων, 3 σετ

Μπροστινό raise αλτήρα 6-85 επαναλήψεων, 3 σετ

Πίσω πλάγιο ανέβασμα αλτήρα 6-8 επαναλήψεων, 3 σετ

Abs plate twist 12 επαναλήψεων, 3 σετ

Παρασκευή

Squat με push ups 15-20 επαναλήψεων, 3 σετ

Jump squat 10-12 επαναλήψεων, 3 σετ

Πλειομετρικές βολές 6 επαναλήψεων για κάθε πόδι, 3 σετ

Burpee 15-20 επαναλήψεων, 3 σετ

Σάββατο & Κυριακή

Ασκήσεις καρδιο, ξεκούραση

Tips

Α) Από μικρός φοβόταν την αποτυχία. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ακολουθώντας το παράδειγμα του αδερφού του. Όταν εκείνος αποφάσισε να σταματήσει και να γίνει διατροφολόγος, ο μικρός Ζιρού δεν μπορούσε να κατανοήσει τους λόγους, φοβήθηκε και πίστευε ότι δεν τα κατάφερνε και εκείνος.

Β) Όταν ήταν παιδί φοβόταν πάρα πολύ τον κωμικό παιδικό ήρωα, τον Αλφ, γιατί ήταν άσχημος. Συχνά ο αδερφός του τον κορόιδευε ότι θα έρθει να τον πάρει.

Γ) Τον Φεβρουάριο του 2014 ξέσπασε σκάνδαλο καθώς ο Γάλλος, όπως παραδέχθηκε και αργότερα, είχε απατήσει τη γυναίκα του με το μοντέλο εσωρούχων, Celia Kay.

Δ) Είναι καθολικός και στο δεξί του χέρι έχει τατουάζ από τον ψαλμό 23 στα λατινικά.

Ε) Όταν έπαιζε στην Άρσεναλ, έγινε ο αγαπημένος παίκτης των παιδιών. Προσπαθούσαν να τον μιμηθούν ακόμη και στο χτένισμα. Μάλιστα, ένα 9χρονο αγόρι αποβλήθηκε από το σχολείο γιατί το κούρεμα αυτό παραβίαζε τους κανόνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.