Ζέρβας και Τζιτζικώστας για το μετρό Θεσσαλονίκης: «Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα»

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Μαΐου 2023

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης με επιβάτες- δημοσιογράφους της πόλης που κατέγραψαν εικόνες της διαδρομής από το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και το αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Με αφορμή αυτό, το δικό τους μήνυμα έστειλαν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ σημαντική δουλειά στο μετρό. Μια σημαντική δουλειά που φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Στόχος πρέπει και παραμένει ένας. Να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το μετρό της Θεσσαλονίκης στους πολίτες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς γιατί το μετρό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια σε άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση να πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Ζέρβας: «Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, να δοθεί άμεσα το μετρό στην κυκλοφορία»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε: «Αν δεν είχαν γίνει κάποιες προσφυγές, αν κάποιοι δεν είχαν σηκώσει χειρόφρενο, το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα το είχαμε χρησιμοποιήσει μόνον εμείς που μπήκαμε σήμερα στον συρμό, αλλά και όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης»,

«Είμαστε εδώ για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, να δοθεί άμεσα το μετρό στην κυκλοφορία και να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τα θέματα των επεκτάσεων προς τα δυτικά και προς το αεροδρόμιο».

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε πως «συγχρόνως πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ αλλά και το Flyover, το οποίο ξεκινάει, ώστε η Θεσσαλονίκη ολιστικά να λύσει το μεγαλύτερο της πρόβλημα, που είναι το κυκλοφοριακό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.