Ζέρβας για ποδηλατόδρομο: «Κάποιοι ξεβολεύονται, γι’ αυτό φωνάζουν»

Metrosport Team29 Ιουλίου 2020

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» αναφέρθηκε στον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νίκης και Κ. Καραμανλή και υπεραμύνθηκε της επιλογής της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο συγκεκριμένο έργο. 

«Δεν αποφασίζει μόνος του ο δήμαρχος, όλα έγιναν μέσα από διαδικασίες. Όλη αυτή η συζήτηση που γινόταν στην πόλη και δεν είχε αποτέλεσμα με έναν νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού μας έδωσε την ευκαιρία, γιατί πρέπει να αποσυμφορήσουμε την κίνηση στα λεωφορεία και τα πράγματα να γίνουν όπως σε άλλες πόλεις.

Θα πω δύο νούμερα: Η Θεσσαλονίκη έχει 400 χλμ οδικό δίκτυο και οι ποδηλατόδρομοι ήταν 12. Λέμε να έχουμε εναλλακτικά μέσα. Η πόλη μας έχει 100.000 φοιτητές και γενικά έχει καλό καιρό. Γιατί να μην το κάνουμε λοιπόν; Θα με ρωτήσετε τι κάνουμε με τον ΟΑΣΘ και το μετρό. Γνωρίζετε ότι δεν είναι θέματα του δήμου. Εγώ ό,τι μπορώ να κάνω ως δήμαρχος, το κάνω.

Εφαρμόσαμε ένα σχέδιο με φαστ τρακ διαδικασίες, για να σταματήσουμε να συζητάμε και να κάνουμε πράγματα. Εδώ και πολλά χρόνια είχε γίνει μελέτη και για τη Λεωφόρο Νίκης και για την Καραμανλή. Από το 2012 εφαρμόσαμε μελέτη για τους φόρτους, τους κόμβους και εφαρμόσαμε κάτι που μπορούσε να γίνει. Κάποιοι ξεβολεύονται. Αυτοί που πάρκαραν στην Καραμανλή πάρκαραν παράνομα. Δεν ήταν κανονικές θέσεις στάθμευσης. Μένουν τουλάχιστον 2 λωρίδες ώστε να μπορεί να υπάρχει ροή κυκλοφορίας. Όλα έγιναν μελετημένα, όχι στο πόδι.

Όλα αυτά είναι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Πρέπει η πόλη μας να βλέπει μπροστά. Καναμε 1 χιλιόμετρο στην παλιά παραλία, τα 6 χιλιόμετρα στην Καραμανλή και συνεχίζουμε στη Γιαννιτσών και στη Βούλγαρη και θα έχουμε ακόμη 12 χιλιόμετρα. Διπλασιάζουμε το δίκτυο για να μπορείς να πας από το Ντεπό μέχρι δυτικά. Θέλω οι δημότες να το δουν θετικά. Ο δρόμος αυτός είναι μέχρι 30 Νοεμβρίου, θα δούμε πώς θα έχει περπατήσει αυτό το πράγμα. Το κάναμε καλοκαίρι και μάλιστα πολύ γρήγορα. Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί και τον Σεπτέμβριο. Δε θα είναι εύκολο, το ξέρουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.