Ζεϊμπέκης: «Αδιανόητο, στα καλά καθούμενα να σου σφάξει ένας το παιδί;»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε για τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, λίγα μέτρα μακρυά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε:

«Είμαι στεναχωρημένος όχι μόνο ως θεσμικός παράγοντας αλλά ως άνθρωπος. Για μας που έχουμε περάσει άλλα χρόνια είναι πολύ βαρύ. Έχω μεγαλώσει τρία παλικάρια, όλοι μας υποστηρίζουμε κάποια ομάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έγινε χθες βράδυ, ο ένας γιος μου είναι στην ηλικία το παλικαριού. Παλιά ήμασταν στο Παλέ και ήταν μισό-μισό. Δεν μπορώ να καταλάβω τόσο αυτά τα ραντεβού όσο και αυτές τις δολοφονίες. Έχω σοκαριστεί από το πρωί, είμαι από άλλη εποχή και είναι αδιανόητο. Στα καλά του καθουμένου να κάνει βόλτα το παιδί και να έρθει ένας να το σφάξει;».

Αν είναι θέμα ομάδων: «Δεν είναι θέμα ομάδων, είναι θέμα νομοθεσίας. Πρέπει να τιμωρούνται πλέον. Έχω πάει σε όλη την Ευρώπη. Στην Αγγλία πίνουν τρεις ώρες πριν το ματς άλλα εκεί ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι ξεχνούν το ποδόσφαιρο, τους μπουζούριασαν, είναι τελειωμένοι. Έγιναν τόσα στην Αγγλία και εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 100 τέτοια στοιχεία; Πρέπει να υπάρχει φόβος. Αν εγώ κάνω κάτι και δεν τιμωρούμαι και είμαι σύντομα έξω. Δεν μπορεί να φοβάμαι να πάω με το παιδί μου στο γήπεδο».

Αν αυτά τα συμβάντα είναι αφορμή για συνεννόηση των ηγεσιών των συλλογών: «Υπάρχουν τρία στάδια. Ένα της αμεσότητας. Για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Μετά ένα πιο μακροχρόνιο πλάνο για τα παιδία που έρχονται. Ένα παιδάκι 10 ετών πρέπει να το μαθαίνεις τον σωστό τρόπο. Πάτε στα ματς των ακαδημιών να δείτε τι ξύλο παίζουν μεταξύ τους οι γονείς. Υπάρχουν θέματα διαπαιδαγώγησης. Γονείς που βγάζουν τα εσώψυχα τους στα παιδάκια που θέλουν να τους δουν… Μέσι. Πρέπει να παρθούν μέτρα… χθες, να τιμωρηθεί πραγματικά. Και μετά οι πρόεδροι των συλλόγων να κάνουν μια καμπάνια με την αρωγή του κράτους. Και μετά το θέμα τα σχολεία. Για να ζήσει σε ένα αθλητικό σύνολο πρέπει να μάθεις κάποιες αρχές. Και εσείς οι δημοσιογράφοι προσπαθήστε να βοηθήσετε, έχετε μεγάλη δύναμη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.