Ζαζόπουλος: «Μου θυμίζει τον Βέρνερ ο Τζόλης»

Metrosport Team21 Ιουνίου 2020

Με αφορμή το παρθενικό γκολ του Χρήστου Τζόλη με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ (3-1) για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, ο προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε από 12 ετών στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, Άγγελος Ζαζόπουλος (νυν βοηθός προπονητής Εθνικής Παίδων), σκιαγράφησε το προφίλ του νεαρού άσου στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone. Μάλιστα, τον παρομοίασε με τον επιθετικό της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Τσέλσι.

Αναλυτικά όσα είπε στους Χάρη Δημαρά και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο:

«Χαίρομαι πολύ για τον Χρήστο και το περίμενα. Έχει εξαιρετική εκτελεστική δεινότητα. Έχει οξυδέρκεια στο γκολ, αντίληψη στον χώρο, έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι, τα τελειώματά του είναι εξαιρετικά και όταν ωριμάσει ακόμα περισσότερο θα έχει μεγαλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο είτε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, είτε σε άλλη. Εγώ έχω υπάρξει προπονητής του από τα 12 μέχρι τα 15 στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Από εκεί και ύστερα τον είχα στην Εθνική Παίδων και ήταν πρωταγωνιστής και εκεί και πέτυχε σημαντικά γκολ και είχε ρόλο στην πορεία της γαλανόλευκης. 

Πέρυσι η Εθνική είχε πέντε γκολ και ο Τζόλης τα είχε πετύχει και τα πέντε. Ο Χρήστος θεωρώ ότι ετοιμαζόταν για κάτι τέτοιο, αλλά γενικότερα να αλλάζεις επίπεδο είναι κάτι πολύ δύσκολο και θέλει μεγάλη προσαρμογή. Όμως σε δυο ματς έδειξε την ποιότητά του. Το μεγαλύτερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη των παιδιών που έχουν τέτοιο ταλέντο είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε βρει τον τρόπο πώς να τα αξιοποιήσουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Χρήστος είναι αρκετά ώριμος, συγκροτημένος και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και σχεδόν τελειομανής. Αν είναι τυχερός θα κάνει καριέρα και από τις επιλογές των ομάδων του και αν δεν έχει τραυματισμούς. Με τη σωστή νοοτροπία και με την κάθε επιτυχία να έχεις χαμηλό προφίλ για να συνεχίσεις κι αυτό ισχύει και σε μια δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο έχει συνεχώς πάνω και κάτω διαστήματα».

Για το αν περίμενε να τον δει να παίζει στο ματς με τον Ολυμπιακό: 

«Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να τον δω να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό, όμως είχα ένα προαίσθημα εφόσον προπονείται με τους μεγάλους, πως θα κινήσει την περιέργεια των προπονητών και θα πάρει ευκαιρίες. Στεναχωρέθηκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό γιατί δεν άκουσα καπό ορισμένους αλά λόγια για το παιδί. Καλό θα είναι να έχουμε στο νου μας ότι κάθε δρόμος έχει δυσκολίες. 

Για τον Χρήστο δεν περιμένω δρόμο γεμάτο ροδοπέταλα. Σίγουρα θα έχει καλή εξέλιξη στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Οι προκλήσεις που δέχεται ως άνθρωπος είναι πολλές και πάντα δεν αφήνει να πάει καμία χαμένη. Δεν γύρισε με τον καλύτερο τρόπο από τη Γερμανία, όμως ο ΠΑΟΚ τον αξιοποίησε και του έδωσε τη δυνατότητα να δείξει αυτό που είναι σήμερα. Είναι από τα σπάνια παιδιά με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει και πιστεύω ότι θα μπορούσε και νωρίτερα να πάρει την ευκαιρία αυτήν«. 

Τέλος, για το αν του θυμίζει κάποιον επιθετικό στο στυλ:

«Στο στυλ θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με τον Τίμο Βέρνερ. Έχει το γκολ, αλλά στα τελειώματα είναι πιο ικανός. Ο Γερμανός στηρίζεται βέβαια περισσότερο στην ταχύτητα και στο ένας εναντίον ενός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.