Ζαντόπουλος: «Αναπόφευκτο αυτό που συμβαίνει»

Χρήστος Λιάπης27 Μαρτίου 2020

Απνοια επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού και ο πρόεδρος του Ηρακλή Αμπελοκήπων κάνει την δική του τοποθέτηση μέσω της «Μ» για την κατάσταση που βιώνουμε:

«Η ομάδα πριν ακόμη παρθεί απόφαση για αναστολή των προπονήσεων είχε σταματήσει. Δεν είναι ότι καλύτερο για κανέναν αυτό που γίνεται, είναι μια κατάσταση δύσκολη αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο αυτό που συμβαίνει και αναγκαίο κακό. Εμείς ως χώρα πήραμε νωρίς μέτρα και δεν βρισκόμαστε στη θέση που βρίσκονται άλλες χώρες.

Τι είπατε στους παίκτες;

«Ο καθένας από μόνος του αν μπορεί, θα πρέπει να αθλείται, ώστε να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση».

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια;

«Πρώτα από όλα να έχουμε υγεία. Αν τελειώσει νωρίς να παίξουμε τα παιχνίδια που μένουν ώστε και με εμβόλιμες αγωνιστικές να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Αν δεν τελειώσει νωρίς αυτό που βιώνουμε τότε θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση της ΕΠΣΜ με τους παράγοντες των ομάδων ώστε να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι η πιο λογική. Πιστεύω θα φτάσουμε στα μέσα Μαϊου, ίσως και λίγο πιο νωρίς. Η ημέρα θα είναι μεγαλύτερη και παρά τη ζέστη θα μπορούν να γίνονται τα παιχνίδια και πιο αργά. Είναι οι καταστάσεις που μας αναγκάζουν να πάμε έτσι. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η οργάνωση των ομάδων, η ποιότητα και οι παραστάσεις που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν θα πρέπει να αφεθούν οι ποδοσφαιριστές. Πιστεύω όποιος θέλει να αθληθεί μπορεί να βρει τον χώρο του, τον χρόνο του και όχι σε σημεία που υπάρχει συνωστισμός. Εγώ βρήκα τον χρόνο να κάνω διάδρομο. Μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις τα σκαλιά της πολυκατοικίας σου ή να περπατάς γύρω, γύρω, από το τετράγωνο της πολυκατοικίας σου. Ο Θεός θα μας βοηθήσει αλλά και εμείς να βοηθήσουμε. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» δεν γίνεται διαφορετικά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αν ακούμε κραυγές κακόβουλες και κακόπιστες τότε θα γίνει μεγαλύτερο. Δεν έχουμε και το καλύτερο ΕΣΥ. Δεν έχουμε τόση δύναμη να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αν ξεφύγει η πανδημία. Να μην φτάσουμε στο σημείο όπως συμβαίνει αλλού, που διαλέγουν ποιοι θα ζήσουν».

Από την εφημερίδα Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.