Ζαμπά: «Αυτοί είπαν ότι τελείωσα, εγώ είπα όχι» -Η απίστευτη περιπέτεια του Βραζιλιάνου

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Ο Λέο Ζαμπά αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Βάσκο Ντε Γκάμα από την Βραζιλία και όπως αποκάλυψε ο Κώστας Πετρωτός στον αέρα του Metropolis 95,5, ο 21χρόνος εξτρέμ θα επιστρέψει στον Δικέφαλο με εντολή του Ραζβάν Λουτσέσκου τον προσεχή Δεκέμβρη.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ τον Σεπτέμβρη του 2019, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ επί της Δόξα Δράμας (3-1). Το ιατρικό ανακοινωθέν του Δικεφάλου, έκανε λόγο για ρήξη μηνίσκου και απουσία από τα γήπεδα για 2-3 μήνες, ωστόσο ήταν και τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς δεν επηρεάστηκαν οι σύνδεσμοι του δεξιού γόνατο του.

Ο Ζαμπά ήταν αναγκασμένος να πραγματοποιήσει την κανονισμένη επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβρη του 2019, με την επιστροφή του να ορίζεται μετά από 2-3 μήνες. Πριν λίγους μήνες, μέσω συνέντευξης του σε μέσο της χώρα του, αποκάλυψε όλα τα γεγονότα κατά την διάρκεια του σοβαρού τραυματισμού, που τελικά τον κράτησε εκτός γηπέδων για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης του, κόλλησε ένα νοσοκομειακό μικρόβιο αλλά τα συμπτώματα εμφανίστηκαν μετά από τρεις μήνες, κάνοντας τον Φεβρουάριο τον πιο δύσκολο μήνα της καριέρας του, όπως ανέφερε. Είχε οξύ πόνο στο σημείο της επέμβασης και δεν μπορούσε καν να περπατήσει με αποτέλεσμα να ξανά μπει σε νοσοκομείο. Οι επόμενες δύο ημέρες κύλησαν με ανεβασμένο πυρετό και ακούνητο το δεξί πόδι του Λέο Ζαμπά. Παραλίγο να προσβληθούν τα νεφρά του και το αίμα του. Έχασε επτά κιλά από όλο αυτό. Όταν γύρισε σπίτι συνέχιζε να παίρνει ενδοφλέβια φάρμακα για ακόμα 10 ημέρες, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε πολλούς γιατρούς έτσι ώστε να κάνουν την δική του διάγνωση για το αν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Ένας από αυτούς, ήταν και ο Πορτογάλος γιατρός, ο οποίος εγχείρησε τον Νέλσον Ολιβέιρα αλλά συνεργάζεται και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Εν τέλει, με πολύ χρόνο ξεκούρασης και την απαραίτητη βοήθεια των γιατρών ξεπέρασε το πρόβλημα του και ξεκίνησε ο...σκληρός αγώνας επιστροφής στα γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, δεν τα παράτησε, ήθελε να ξανά παίξει ποδόσφαιρο και επέστρεψε στην χώρα του, για λογαριασμό της Βάσκο Ντε Γκάμα, βέβαια δεν ξέχασε να αποχαιρετήσει τους φίλαθλους των «ασπρόμαυρων», έχοντας περάσει μαζί τους στιγμές γιορτής, όπως την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου. Με ένα μήνυμα στα social media, ανέφερε: 

«Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ σε όλους για την εκπληκτική περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Ήταν εκπληκτικά και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις στιγμές ευλογίας που έζησα. ΠΑΟΚ σ΄αγαπώ. Έχετε όλοι μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Τον περασμένο Μάιο, πραγματοποίησε ντεμπούτο με τα χρώματα της Βραζιλιάνικης ομάδας, περνώντας ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Τομπένσε για τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου. 

Σε ποστάρισμά του στο Instagram, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός σχολίασε την πρώτη του συμμετοχή στη νέα του ομάδα.

«Πολύ χαρούμενος που έκανα ντεμπούτο στη Βάσκο Ντα Γκάμα. Ευχαριστώ όλους όσους κατέστησαν δυνατή αυτή τη νέα πρόκληση. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη» ανέφερε ο Ζαμπά.

Μετά την πρώτη του συμμετοχή, δεν άργησε και να σκοράρει, καθώς βρήκε δίχτυα μετά τον Μάρτιο του 2019 με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού. Ο 22χρόνος δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα μετά την επίτευξη του τέρματος.

Η δύσκολη περιπέτεια του τραυματισμού του, φαίνεται ότι τον ωρίμασε και τον έκανε ακόμη πιο δυνατό. Μετά από την επίτευξη ακόμη ενός τέρματος, ξέσπασε στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με το τραυματισμένο γόνατο του, με την χαρακτηριστική λεζάντα: «Αυτοί είπαν ότι τέλειωσα εγώ τους είπα όχι.»

Επίσης στη συγκεκριμένη φωτογραφία, του σχολίασαν και παλιοί συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, όπως ο Τσούμπα Άκπομ, Πέδρο Ενρίκε αλλά και ο Φερνάντο Βαρέλα.

Ο Λέο Ζαμπά με την φανέλα της Βάσκο Ντε Γκάμα, πραγματοποίησε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και μια ασίστ στο πρωτάθλημα και άλλη μια τελική πάσα στην διοργάνωση του κυπέλλου.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.