Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης - Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Metrosport Team03 Μαΐου 2022

Την ενοχή κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, αθώοι κρίθηκαν οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, με την οικογένεια του θύματος να αποχωρεί από την αίθουσα και το ακροατήριο να αντιδρά έντονα.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους, κατά πλειοψηφία, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, με δύο ενόρκους, που ζήτησαν καταδίκη για βαριά σκοπούμενη βλάβη, να μειοψηφούν. Το δικαστήριο αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς με πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η πρόεδρος της έδρας που ήταν της άποψης ότι πρέπει να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Ντροπή», «αίσχος» και να «χαίρεστε τη Δικαιοσύνη» φώναζαν αλληλέγγυοι και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Μάγδα Φύσσα που ήταν παρούσα στο δικαστήριο αποχώρησε επίσης, φωνάζοντας «Ντροπή σας! Αυτό είναι που βλέπαμε τόσο καιρό στο βίντεο;». Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την ανακοίνωση των ποινών των έξι κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.