Ζαγοράκης-ΕΠΟ: Το «ναι» του Ολυμπιακού, η Ευρωβουλή και το εμπόδιο με το πτυχίο ΑΕΙ

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2020

Αποκαλύψεις έκανε στο Metropolis 95.5 ο Κυριάκος Θωμαΐδης για το θέμα Ζαγοράκη στην ΕΠΟ

Πρόκειται για ένα ανοιχτό θέμα. Ο Σταύρος Ψαρόπουλος παραμένει υποψήφιος και υποδεικνυόμενος από 45 ενώσεις. Η διάταξη Αυγενάκη προβλέπει ότι μπορεί να είναι υποψήφιος μέχρι 31/12/2021, πιάνει δηλαδή όλο το έτος, παρά το γεγονός ότι γίνεται 70 ετών (ηλικιακό όριο) τον Φεβρουάριο. Ο Αυγενάκης προσανατολίζεται σε πρόεδρο κοινής αποδοχής. Δεν έχει αντίρρηση ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά αυτό θα φανεί στην πράξη, διότι και για τον Κλάτενμπεργκ δεν είχε αντίρρηση, αλλά ήρε την εμπιστοσύνη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Η κυβέρνηση πάντως συμφωνεί με την επιλογή, καθώς ο Ζαγοράκης ναι μεν είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στην Ευρωβουλή, όμως δε διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δίνει ελευθερία κινήσεων στο Μαξίμου για να τον προσεγγίσει. Σημαντική λεπτομέρεια: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την Ευρωβουλή, οπότε ο Ζαγόρ μπορεί να διατηρήσει τη θέση του και τον μισθό του (δε θα πληρώνεται ως πρόεδρος της ΕΠΟ).

Υπάρχει και ένα εμπόδιο όμως: Το Μαξίμου εξετάζει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος πρέπει να έχει πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Έτσι λέει το καταστατικό της ΕΠΟ αρά πρέπει να προηγηθεί γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας για αλλαγή καταστατικού.

Ακόμη δεν έχουν ακουστεί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το ζήτημα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.