Ζαφειρίδης: Εύχομαι να πάει μπροστά ο Ηρακλής

Metrosport Team29 Μαρτίου 2024


Ρεκόρ θεατών για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με 45.634 εισιτήρια είχε σημειωθεί το 1971 σε παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό. 50.000 ήταν οι θεατές του αγώνα και 20.000 ήταν εκτός γηπέδου. Ο Ηρακλής τότε είχε νικήσει με 1-0 με σκόρερ τον Γρηγόρη Ζαφειρίδη. Στον Ηρακλή έπαιξε από το 1968 μέχρι το 1976. Είχε 214 συμμετοχές σε αγώνες Πρωταθλήματος και τρεις σε κυπέλλου και πέτυχε 17 γκολ. Τον συναντήσαμε πρόσφατα σε συγκέντρωση βετεράνων και ο ίδιος τόνισε: 45 χιλιάδες ήταν μέσα το γήπεδο και από έξω ήταν άλλοι τόσοι. Δεν χωρούσε άλλους. Για το γκολ που σημείωσε είπε:

Τι θυμάστε από εκείνα τα χρόνια: «Ο Ηρακλής τότε είχε πολύ καλή ομάδα. Το ποδόσφαιρο τώρα είναι γρήγορο, οι παίκτες είναι πιο πολύ γυμνασμένοι, λίγοι έτρεχαν τότε πάνω κάτω».

Για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα είπε: «Αρχισα στα τσικό του ΠΑΟΚ μαζί με τον Κούδα. Όταν έγινε το γήπεδο του ΠΑΟΚ εγώ δεν μπορούσα να πάω, ήμουν πιτσιρίκος και δεν είχα ούτε τα ναύλα. Συνέχισα στον Κολοκοτρώνη, στην Νεάπολη και μετά στον Ηρακλή. Από τη Νεάπολη πήγε ο Σταυρίδης και ο Γιάννης Γούναρης στον ΠΑΟΚ, ο Κλήμης Γούναρης και ο Ναλμπάντης στον Αρη. Μαρβάκης, Κούδας, Παπαιωάννου του Αρη ήμασταν μια γειτονιά και παίζαμε στα μάρμαρα του Διοικητηρίου». Για παίκτες της εποχής του στον Ηρακλή που ξεχώρισε είπε: Αιδινίου, Σεντελίδη, Χαλιαμπάλια, Καλλιοντζής. Οσον για τον Χατζηπαναγή τόνισε: Τον Χατζηπαναγή τον πρόλαβα 1,5 χρόνο και τέτοιος παίκτης φαντεζί δεν ξαναβγήκε. Για τον σημερινό Ηρακλή: Δυστυχώς τώρα δεν είμαστε καλά. Εύχομαι να πάει μπροστά, να βρεθούν άνθρωποι να τον βοηθήσουν

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.