Ζαχάροβα: «Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δίνουν όπλα στην Ουκρανία»

Metrosport Team28 Απριλίου 2022

Η Ρωσία απειλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία ότι μπορεί εύκολα να βρεθούν στο στόχαστρο των ρωσικών στρατευμάτων.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει την άδεια στα στρατεύματά της να χτυπήσουν ακόμα και στόχους σε χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

«Αν χρειαστεί να διαταράξουμε την στρατιωτική εφοδιαστική αλυσίδα, η Ρωσία θα μπορούσε να στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους σε χώρες του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Άλλωστε αυτά οδηγούν ευθέως σε θανάτους και αίμα στην ουκρανική επικράτεια» τόνισε η 46χρονη διπλωμάτης.

Οι απειλές της Ρωσίας έρχονται μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέιμς Χίπι, στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Times Radio» πως η Βρετανία στήριξε τις αεροπορικές επιδρομές κατά ρωσικών υποδομών. Ακόμα σημείωσε πως θα ήταν πολύ λογικό βρετανικά όπλα να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Οι δηλώσεις του αντιμετωπίστηκαν ως προβοκάτσια από το Κρεμλίνο.

Κλιμακώνοντας απότομα τη ρητορική της η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει σημαντικούς στόχους στο Κίεβο ακόμα και αν εκεί βρίσκονται διπλωμάτες χωρών της Δύσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.