Υπόθεση Βέλεθ: Ο ρόλος του ατζέντη του

Μάνος Χατζάκης22 Φεβρουαρίου 2020

Οσο περνούν οι μέρες, τόσο μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Αρη και Βέλεθ, παρά το γεγονός πως, τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν γίνει βήματα προόδου ως προς την παραμονή του στο ρόστερ. 

Ωστόσο, η πρόσφατη διαρροή, εκ μέρους της ΠΑΕ, και η ανάρτηση του Ισπανού παραπέμπουν σε ρήξη, παρά σε συμφωνία.

Την Τετάρτη, η ΠΑΕ προχώρησε σε διαρροή με σαφή αποδέκτη τον Φραν Βέλεθ. “Κρατάμε εκείνους που θέλουμε”, ήταν το μήνυμα που εστάλη από την Αλκμήνης και, χθες, ο στόπερ του Αρη έδωσε τη δική του απάντηση μέσω Κοινωνικών Δικτύων, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι σκέφτεται εαυτόν εκτός Αρη, εξηγώντας όμως και τους λόγους, που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αντί, λοιπόν, ο Ισπανός να διαλύσει τους καπνούς, οι οποίοι προϋπάρχουν εβδομάδες τώρα, σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό του από το “Κλ. Βικελίδης”, ενίσχυσε τη γενικότερη φημολογία, τις πληροφορίες, αλλά και τα δημοσιεύματα εξ’ Αθηνών, που τον φέρνουν μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό.

Ο ρόλος του ατζέντη του

Το σήριαλ της παραμονής του Βέλεθ έχει ήδη αρκετούς κύκλους επεισοδίων και, όπως φαίνεται πλησιάζει στο τέλος του. 

Ο ποδοσφαιριστής έχει βελτιωμένη πρόταση στα χέρια του, όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» και το metrosport.gr σε βαθμό, που να έχει επιτευχθεί επαναπροσέγγιση και αύξηση των πιθανοτήτων για παραμονή. Το προηγούμενο διάστημα, η φημολογία περί αποχώρησης συνδεόταν με την ΑΕΚ, αλλά η Ενωση φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται (πλέον), δίνοντας… σκυτάλη στον Παναθηναϊκό. 

Οι “πράσινοι” φέρονται πως έχουν συζητήσει με τον εκπρόσωπο του Ισπανού, Χουάν Βιθκαϊνο, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο τελευταίος έχει επηρεάσει το σκεπτικό του πελάτη του, πιέζοντας με τον τρόπο του να αλλάξει φανέλα και περιβάλλον, μετακομίζοντας στους “πράσινους”, τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται είναι απολύτως “ασφαλής” στον Αρη. Είναι αρχηγός, βασικός και τυγχάνει καθολικής αποδοχής. Ο Βιθκαϊνο, όμως, έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.

Παρουσιάζεται… αρνητικός

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Βέλεθ μετέφερε στη διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει στον Αρη, χωρίς να προκαλέσει, βέβαια, ουδεμία έκπληξη στην Αλκμήνης. Κι αυτό διότι στα… ενδότερα της ΠΑΕ γνώριζαν εξ’ αρχής ότι υπάρχουν “σειρήνες”, που φτάνουν στ’ αυτιά του. 

Η διαρροή, μεσοβδόμαδα, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως και η (έμμεση) απάντηση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Αλλωστε, οι Θεσσαλονικείς παραμένουν πιστοί στο δόγμα ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

+ Με την ανάρτησή του, ο Βέλεθ έδειξε, ως έναν βαθμό, και τη διάθεσή του να παραμείνει στην Ελλάδα. 

Ποια θα είναι η ομάδα, τώρα, λίγο ενδιαφέρει τους ανθρώπους και τον κόσμο του Αρη. 

Η καθυστέρηση στην τελική απάντηση, πάντως, στη βελτιωμένη πρόταση του Αρη, αφήνει να εννοηθεί ότι και ο ίδιος σκέφτεται πως έκλεισε ο κύκλος του στο “Κλ. Βικελίδης”.

+ Για κάποιους, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και η μη ενημέρωση του Γιώργου Δώνη, προκάλεσε εσωτερικό πρόβλημα στην αθηναϊκή ομάδα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής των “πράσινων” δεν ενοχλήθηκε, λόγω Βέλεθ, αλλά οι λόγοι είναι άλλοι. 

Ο Ισπανός, πάντως, πρέπει να είναι επαγγελματίας και να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του, κάθε φορά που φορά την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.