Υπόθεση και του Ενινγκ είναι η πρόκριση του Αρη

Βασίλης Μάστορας12 Φεβρουαρίου 2020

Η σημαντικότητα του αυριανού αγώνα του Αρη στο Περιστέρι για το Κύπελλο είναι εύκολα κατανοητή. Οι “κίτρινοι” έχουν επενδύσει πολλά φέτος στο θεσμό του Κυπέλλου και γι’ αυτό έχουν περισσότερους από έναν λόγους για να κυνηγήσουν με πάθος την πρόκριση. Είναι άλλωστε περισσότερο εύκολο να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο μέσω του θεσμού του Κυπέλλου, παρά απ’ αυτόν του Πρωταθλήματος.

Στην ίδια λογική πιστεύω ότι βρίσκεται και ο Ατρόμητος.

Οι συνθήκες του αγώνα μοιάζουν μ’ αυτές ενός τελικού. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ατρόμητος θα έχει την ηθική υποστήριξη του κόσμου του γιατί θα αγωνισθεί στην έδρα του.

Aρα εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το πώς θα προσεγγίσουν τακτικά τον αγώνα οι δύο προπονητές. Θεωρητικά ο Ατρόμητος θα επιχειρήσει να πάρει μέτρα στο γήπεδο από νωρίς ώστε να γίνει απειλητικός για την εστία του Κουέστα. Σ’ ένα τέτοιο σενάριο ο Αρης θα έχει το περιθώριο να αξιοποιήσει τα όπλα του με το επιθετικό τρανζίσιον. Οι “κίτρινοι” έχουν παίκτες όπως ο Φετφατζίδης και ο Γκάμα στα άκρα και τον Ματίγια στα χαφ οι οποίοι διαθέτουν και ταλέντο και ταχύτητα στοιχεία με τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν το επιθετικό τρανζίσιον.

 Ο Αρης λοιπόν παρακαλάει ο Σάββας Παντελίδης να δώσει εντολή στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και να κυνηγήσουν το γκολ από το πρώτο λεπτό. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο ο Ατρόμητος να προσεγγίσει τον αγώνα στη λογική της υπομονής κι όπου βγει. Να περιμένει δηλαδή τον Αρη και να μην επιχειρήσει να εκβιάσει το γκολ. Σ’ ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο θα έχει ως βάση το μπλοκάρισμα των παικτών του Αρη που είναι η αφετηρία των επιθέσεων, θα πρέπει οι “κίτρινοι” να έχουν εναλλακτικές λύσεις. Κι αυτές είναι υπόθεση του Μίκαελ Ενινγκ, ο οποίος μέχρι τώρα λίγρε φορές έχει βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.