Υπόθεση Ιβάν και Αλεξάντερ η επιστροφή

Κώστας Πετρωτός07 Ιουνίου 2021

Μετά και την δήλωση του προέδρου της Αλ Ιτιχάντ, Ανμάρ Αλ Χαϊλί, «o Πρίγιοβιτς εξακολουθεί να είναι παίκτης της Αλ Ιτιχαντ και το συμβόλαιό του θα συνεχιστεί», φαινομενικά, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια (με συμβόλαιο 5,4 εκατ. ευρώ ετησίως ως το καλοκαίρι του 2023) για να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Τούμπα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η «Μ» φροντίζει να ρίξει σήμερα φως σε κάθε πτυχή του θέματος Πρίγιοβιτς που αποτελεί θέμα συζήτησης σε κάθε ΠΑΟΚτσήδικο στέκι.

Ας αρχίσουμε από την θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ που είναι συγκεκριμένη και καθαρή. Ο Λουτσέσκου έχει πολύ θετική άποψη για τον 31χρονο φορ, τον εκτιμά και μάλιστα γνωρίζει και την αγωνιστική κατάστασή του, αφού ήταν στο ίδιο πρωτάθλημα όταν δούλευε στην Αλ Χιλάλ. Η άποψή του; Ότι ο Σέρβος κίλερ πήγε σε μία ομάδα που δεν ταίριαζε καθόλου στο στυλ του, δεν είχε ακραίους που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά για να συνεχίσει να είναι μία μηχανή του γκολ όπως υπήρξε στην πρώτη θητεία του στην Τούμπα. Παρόλα αυτά δεν είχε άσχημα ποσοστά. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, σε 30 ματς είχε 9 γκολ και μάλιστα με προβλήματα τραυματισμών στην αρχή της σεζόν. Ο Λουτσέσκου θα τον ήθελε στον ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορεί ούτε την σχέση του με την Αλ Ιτιχάντ να γνωρίζει, ούτε στην τσέπη του Σαββίδη να μπει.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ ψάχνει ένα νέο, ικανό σκόρερ, αφού η υπόθεση Κρμέντσικ είναι δύσκολη λόγω των απαιτήσεων της Μπριζ, δεν θα έλεγε όμως όχι αν δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για να έρθει ο κορυφαίος εκτελεστής στην ιστορία του συλλόγου πίσω με ένα λογικό συμβόλαιο που ο Σαββίδης θα κρίνει πόσο μπορεί να φτάσει.

Εχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος

Ας αρχίσουμε από το βασικό θέμα. Ο πρόεδρος της Αλ Ιτιχάντ μπορεί να λέει τα δικά του, αλλά ο Πρίγιοβιτς μπορεί να μείνει ελεύθερος. Έχει το δικαίωμα αφού του χρωστάνε δόσεις συμβολαίων αρκετών μηνών, όπως αποκαλύπτει η «Μ». Και ίσως επιχειρηθεί ομαλή λήξη συνεργασίας για να αποφευχθεί η εμπλοκή της FIFA. Αυτή την πληροφορία ξέρουν και οι Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα και επιμένουν τόσο πολύ στην πρόταση για τριετές συμβόλαιο προς τον υψηλόσωμο φορ που όμως δεν έχει συμφωνήσει.

Θέλει ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη επιλογή που θα εξετάσει

Το γιατί είναι κατανοητό απ’ όλους. Ο Πρίγιοβιτς θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Θεωρεί ότι έχει πολλά να δώσει ακόμη, είναι δεμένος με την ομάδα, τον κόσμο, την οικογένεια Σαββίδη και ένας λόγος παραπάνω για να θέλει να γυρίσει είναι η επιστροφή του Λουτσέσκου. Εχει γέφυρα επικοινωνίας με την οικογένεια Σαββίδη και πιθανόν να επιχειρηθεί και από την πλευρά του ένα άνοιγμα. Προφανώς, ο Σέρβος κίλερ θα ρίξει πολύ το κασέ του για να γίνει εφικτός στόχος για τον ΠΑΟΚ. Για να αντισταθμίσει το χάντικαπ οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητήσει συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας (ίσως και τετραετές). Το θέμα είναι πώς ο Σαββίδης θα αντιδράσει σ΄ αυτό, όπως και στα χρήματα που θα ζητήσει ο Πρίγιο (πόσο πάνω από το ένα εκατομμύριο ετησίως μπορεί να είναι), αν βέβαια πάρει την απόφαση να μπει σε συζήτηση για την επιστροφή του Πρίγιοβιτς. Η επιστροφή του Πρίγιογκολ εξαρτάται καθαρά από τις διαθέσεις και τους χειρισμούς των δύο αυτών ανδρών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.