Υπόθεση φορ: Ο Ολιβέιρα και το εμπόδιο με την ανανέωση Σφιντέρσκι

Κώστας Πετρωτός26 Ιουνίου 2021

Ο ΠΑΟΚ προχωρά εντατικά τις επαφές για την απόκτηση χαφ και φορ και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει σοβαρή, θετική εξέλιξη και για τις δύο περιπτώσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του επιθετικού, έρχεται στο προσκήνιο ξανά το όνομα του Νέλσον Ολιβέιρα παρότι πριν από μερικές μέρες που είχε αναφερθεί και πάλι ως στόχος του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα δεν έδειχναν ιδιαίτερα ζεστοί.

Ωστόσο, οι φρέσκες πληροφορίες θέλουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι «ζεστός» για την περίπτωση του Πορτογάλου που στις 8 Αυγούστου «κλείνει» 30 χρόνια ζωής και μπαίνει στα 31, αφού βλέπει σε εκείνον στοιχεία που θέλει να έχει ένας επιθετικός.

Ο Ολιβέιρα είχε φέτος 36 συμμετοχές, 10 γκολ και μία ασίστ με την ΑΕΚ και ο προβληματισμός στην δική του περίπτωση έχει να κάνει με το οικονομικό. Ο Πορτογάλος, παρότι έχει πέσει από την αρχική απαίτηση του 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως (πριν μερικές μέρες είχε αρνηθεί πρόταση 900.000 ευρώ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να παραμείνει στην ΑΕΚ), ζητά συμβόλαιο του εκατομμυρίου που πλέον… πιάνει το ταβάνι των συμβολαίων που έχει ο Δικέφαλος.

Η περίπτωσή του τίθεται, μάλιστα, σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανανέωσης του Κάρολ Σφιντέρσκι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συζητά με αυτά τα χρήματα για τον Πορτογάλο, δίνει το δικαίωμα στον Πολωνό να ανεβάζει κι αυτός αρκετά τις απαιτήσεις του για το νέο συμβόλαιο. Προφανώς, αν ο ΠΑΟΚ είχε «κλείσει» νωρίτερα το θέμα της ανανέωσης του Σφιντέρσκι τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι παράλληλες συζητήσεις δημιουργούν εξτρά εμπόδιο για να φέρει ο ΠΑΟΚ τον Ολιβέιρα στο σημείο που θέλει.

Ο Λουτσέσκου ποντάρει αρκετά στην παραμονή Σφιντέρσκι

Θα πρέπει, εξάλλου, να τονίσουμε και την εξής παράμετρο: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μεταφέρει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ την μεγάλη επιθυμία του για παραμονή του Σφιντέρσκι στον ΠΑΟΚ, εκτιμώντας ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο παραγωγικός με το δικό του αγωνιστικό πλάνο και λογίζοντάς τον ως μία άκρως ποιοτική μονάδα. Θα μπορούσε, μάλιστα, κανείς να πει ότι στην παρούσα φάση το θέμα της ανανέωσης του Πολωνού είναι για τον Λουτσέσκου μία μεγάλη μεταγραφή, αφού σε διαφορετική περίπτωση, θα «παίξει» δυνατά το σενάριο της πώλησης του 24χρονου επιθετικού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.