Υπόθεση αλλαγής ΑΦΜ: «Θα υπάρξει ντόμινο, θέλω να δω την αντίδραση της ΕΠΟ»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2020

Απόφαση να δώσει λύση στο φαινόμενο αλλαγής του ΑΦΜ των ομάδων και διαγραφής των παλιών χρεών, όπως στην περίπτωση του Άρη, φαίνεται πως έχει λάβει η FIFA. 

Αυτό είπε η νομικός, Πένυ Κονιτσιώτη, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Κώστα Πετρωτό και Βασίλη Βλαχόπουλο τονίζοντας παράλληλα ότι θα ήθελε να δει και ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε για την υπόθεση της απαγόρευσης μεταγραφών στον Άρη:

«Μου θυμίζει την υπόθεση του Μακεδονικού όπου είχε υποβιβασθεί και είχε έναν ποδοσφαιριστή που είχε προσφύγει στη FIFA και εκείνη απαγόρευσε στην ΠΑΕ να συμμετέχει σε αγώνες το σωματείο. Το 2013 βγήκε η απόφαση ότι δεν υπάρχει σχέση με το σωματείο και την ΠΑΕ. Εδώ με τον Άρη δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Υπάρχει μια νέα ΠΑΕ. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στον ΚΑΠ όπου υπάρχει πρόβλεψη ότι η Νέα ΠΑΕ που θα συσταθεί θα αναλάβει το 50% των χρεών της παλιάς. Βέβαια τότε δεν υπήρχε κάτι σχετικό, οπότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά φυσικά. Ωστόσο, επειδή έγινε κατάχρηση, έγινε αντιληπτό από τη FIFA. Αυτή ήταν η λογική της ανέκαθεν αλλά υπήρχε ανοχή σε εμάς και στο φινάλε έμεναν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές και λοιποί φορείς. Προφανώς έχει αποφασίσει να δώσει λύση σε αυτό. Υπάρχει μια αποφασιστικότητα γενικά. Θέλω να δω εάν θα ισχύσει γενικά και ποια θα είναι η θέση της ΕΠΟ. Οι υποθέσεις είναι πολλές. Πιστεύω θα υπάρξει ένα ντόμινο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.