Υποψήφια η Αθήνα για την τελική φάση του Europa League

Metrosport Team22 Μαΐου 2020

Είναι γνωστό και έχει ήδη καταγραφεί πως η UEFA αναζητά τρόπους και εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τη συντόμευση του αγωνιστικού προγράμματος σε Champions League και Europa League.

Έχοντας θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων σε πρώτη φάση, αλλά και με γνώμονα η μοιραία παράταση της αγωνιστικής περιόδου να έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην επόμενη χρονιά, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει διάφορα σενάρια για την ολοκλήρωση με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο του Champions League και του Europa League μέσα στον Αύγουστο.

Ένα από αυτά είναι και η συμπύκνωση των νοκ άουτ φάσεων που απομένουν σε μονά παιχνίδια. Στις σκέψεις της υπάρχει η διεξαγωγή Final 4 ή ακόμη και Final 8 σε μία πόλη, που θα φιλοξενήσει τις τέσσερις ή τις οκτώ ομάδες αντίστοιχα, ενώ ένα ακραίο σενάριο θέλει να γίνονται στην ίδια πόλη ακόμη και οι εκκρεμείς αναμετρήσεις των «16».

Μάλιστα σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα ο «Σπορ FM», η Αθήνα θέτει υποψηφιότητα να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση για το Europa League. Μάλιστα, η ελληνική υποψηφιότητα φέρεται να κερδίζει πόντους με δεδομένο τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει αναθέσει τον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας, χώρα όμως η οποία έχει πληγεί πολύ περισσότερο από την πανδημία, σε σχέση με την Ελλάδα. Ανασταλτικό παράγοντα πάντως, ειδικά σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει Final 8, αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα γήπεδα και προπονητικά κέντρα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων στην Αθήνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.