Υπόκλιση για τον ΠΑΟΚ που πάει για το πέντε στα πέντε

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός

Είναι ο κυρίαρχος στον θεσμό του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια. Είναι η ομάδα που έχει κατορθώσει να κερδίζει τρόπαια, παρότι οι τελικοί διεξάγονται, σε μόνιμη βάση, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ αποτελεί ξεκάθαρα, τον φόβο των τριών της Αθήνας.

Απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά του θεσμού, έβγαλε νοκ άουτ τον Ολυμπιακό και τώρα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός στον τελικό της 21ης Μαΐου. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για όλα. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα, υποκλίνεται στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ, γιατί διαπιστώνει, πολύ απλά, πως αυτή η ομάδα, αποτελεί το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού και των τριών που αποτελούσαν το πρώην ΠΟΚ.

Η αναγνώριση έρχεται αυθόρμητα. Για τον μαέστρο Λουτσέσκου, που έχει κατορθώσει, να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει.

Παρά τις αστοχίες του περασμένου καλοκαιριού όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, δημιουργήθηκε ένα σύνολο ικανό για μεγάλα πράγματα εξαιτίας της σκληρής δουλειάς που έγινε από όλους στο γήπεδο. Άντεξε ο ΠΑΟΚ στην κρίση του περασμένου Νοεμβρίου όταν έχασε από τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό και αδίκησε τον εαυτό του, χαρίζοντας το Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Κατάφερε όμως, η ίδια ομάδα, να ανακάμψει, χάρη στην δουλειά που έγινε.

Έφθασε στους οκτώ του Conference League, σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια. Κάτι που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν πέτυχε. Ο ΠΑΟΚ έδωσε μόνο σε μία σεζόν 13.000 βαθμούς στο ranking της UEFA και προσέθεσε μία ακόμη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την μεθεπόμενη περίοδο.

Επίσης ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πέμπτο Κύπελλο την τελευταία εξαετία. Έχει ήδη κερδίσει τέσσερα Κύπελλα σε ισάριθμους τελικούς, στους οποίους έδωσε το παρών. Και πάει για το πέντε στα πέντε. Μιλάμε για μία ασύλληπτη επίδοση, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς εφόσον κερδίσει και το φετινό τρόπαιο, θα το πετύχει κόντρα στις ομάδες που απαρτίζουν το Big 4.

Αναγνώριση για τον κέρβερο Πασχαλάκη

Με πολύ μεγάλη διαφορά, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν σε χθεσινή ψηφοφορία στο Metropolis 95,5, αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη προσφορά του Πασχαλάκη και στο προχθεσινό παιχνίδι. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου κατέβασε “ρολά”, ήταν κέρβερος και αποδεικνύει πως είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΟΚ. Τα λόγια είναι περιττά. Ο Πασχαλάκης αποδεικνύει στην πράξη, από την ημέρα που ήρθε στην Τούμπα έως και σήμερα, πως είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Οι αριθμοί, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το ξέσπασμα του Λουτσέσκου, έκσταση για τη νέα κούπα

Ο ημιτελικός στο Καραϊσκάκη είχε ολοκληρωθεί και η χαρά όλων ήταν απερίγραπτη. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεσπά, σε μία πρωτοφανή (για τα δικά του δεδομένα) αντίδραση. Είχε συσσωρευμένο το άγχος, ήθελε την πρόκριση και του βγήκε αυθόρμητα αυτή η κραυγή... ανακούφισης και χαράς. Αγκάλιασε τον Βιεϊρίνια και αμέσως μετά, έναν προς ένα, όλους τους παίκτες του Δικεφάλου και τους συνεργάτες του. Μέσα στα αποδυτήρια, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έζησαν στιγμές έκστασης. Ο Λούκας Τέϊλορ, όπως τον αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, είχε μία πίτσα πάνω του, την ίδια στιγμή που χαλάρωνε από την υπερένταση. Ο Πασχαλάκης πανηγύριζε μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Τσόλακ δεχόταν τα μπράβο από όλους για το χρυσό γκολ που πέτυχε, με ένα γνωστό σύνθημα. Όλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις χαράς, απόρροια της μεγάλης πρόκρισης. Και άπαντες έδιναν υπόσχεση για την κατάκτηση του τροπαίου όταν έρθει η ώρα.

Τα μπράβο του Ιβάν Σαββίδη

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδινε μέσω του στενού του συνεργάτη Κώστα Φωτιάδη, τα θερμά του συγχαρητήρια προς την ομάδα. Και λίγο αργότερα, μετέφερε τα μπράβο του, στους αρχηγούς. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε έναν ακόμη τελικό και οι παίκτες θα πάρουν ένα μεγάλο πριμ, ως μπόνους, σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.