Υποδοχή Ζέρβα σε Καραμανλή και υπογραφές για ΟΑΣΘ

Στέλιος Παρθενάκης25 Μαΐου 2020

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στο Δημαρχείο της πόλης. 

Οι δύο άνδρες έθεσαν στο τραπέζι θέματα που αφορούν το δίκτυο υποδομών και μεταφορών της πόλης και υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΣΘ, με την παρουσία και του προέδρου του Οργανισμού, κ. Σκόνδρα, για την τεχνική υποστήριξη κατά τη διαδικασία επιλογής, προμήθειας, χρήσης και συντήρησης 50 αστικών λεωφορείων. Επιπλέον, αναμένεται να προστεθούν 135 λεωφορεία των ΚΤΕΛ και άλλα 180 από τον Σεπτέμβρη. Συνολικά θα γίνει προσθήκη 500 λεωφορείων. 

Καραμανλής: «Τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη θα έχει 500 λεωφορεία»

«Τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ θα δούμε μια άλλη Θεσσαλονίκη όσον αφορά τον ΟΑΣΘ. Θα δούμε μια Θεσσαλονίκη που από τα 212 λεωφορεία θα έχει γύρω στα 500. Όταν και ο δήμαρχος ανέβαλε τα ηνία του δήμου όταν και η ΝΔ ήρθε στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν 212 λεωφορεία. Η πρώτη φάση ήταν να δώσουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ, πράγμα το οποίο κάναμε και σήμερα έχουμε 135 λεωφορεία που κυκλοφορούν στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή ψηφίσαμε μια τροπολογία που επιτρέπει στον οργανισμό του ΟΑΣΘ να κάνει leasing». 

Ζέρβας: «Δίνουμε μια μικρή ανάσα στον οργανισμό»

«Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον διαγωνισμό του leasing των 180 λεωφορείων δρομολογείται η πρώτη φάση επίλυσης των προβλημάτων του Οργανισμού. Ο δρόμος είναι μακρύς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί θα τηρηθεί και μέσα σε αυτή την τετραετία που είναι η τετραετία και της δικής μας διοίκησης αλλά και η τετραετία της κυβέρνησης θα έχουν δοθεί λύσεις σε ΟΑΣΘ και μετρό».

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής εγγυήθηκε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2023. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.