Υποχρεωμένος να πάρει σκορ πρόκρισης ο Άρης

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2022

Στο σημείο που βρίσκεται και με τον προβληματισμό να έχει κυριεύσει κάθε κύτταρο του οργανισμού, ο Αρης θα ψάξει απελπισμένα απόψε (21:30) όχι απλά μια νίκη επί της Λαμίας στον πρώτο αγώνα (της φάσης των «8») του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά κι ένα σκορ το οποίο θα επιβεβαιώσει τον τίτλο που τον συντροφεύει, αυτόν του φαβορί. 

Βάσει των τελευταίων εμφανίσεων της ομάδας, της προβληματικής εικόνας που παρουσιάζει αλλά και των δυσκολιών που είχε να διαχειριστεί, το ερώτημα είναι αν μπορεί να «τελειώσει» από απόψε την υπόθεση πρόκριση. 

Κι αυτή η αμφιβολία πηγάζει περισσότερο από την επιθετική λειτουργία της, το… μηδέν που έχει εντός του 2022 το οποίο δεν προέκυψε τυχαία αλλά από τη (σχεδόν) μηδενική δημιουργία που είχε η ομάδα στους εκτός έδρας αγώνες με τους Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης. 

Μέχρι χθες, ο Ακης Μάντζιος δεν είχε αποφασίσει για τον ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Το σχήμα με τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε στη Ριζούπολη, δεν απέδωσε καρπούς και συνήθως επιλέγεται στα εκτός έδρας παιχνίδια. 

Η δε λύση του Κριστιάν Λόπεθ επίσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πειστική. Σκοράρει κάθε 9 μήνες! Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ισπανός δεν έχει πείσει τον έμπειρο τεχνικό. Ο Λόπεθ είχε σκοράρει τον Γενάρη του 2020 όταν έπαιζε στη Χάτα, σκόραρε ξανά (απέναντι στη Λαμία) τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου και το τελευταίο του γκολ χρονολογείται τον Απρίλη του 2021. Κυρίως όμως, ο 32χρονος επιθετικός δεν είναι μέσα στις φάσεις, συνήθως είναι εκτός περιοχής κι αυτό το γεγονός βάζει σε σκέψεις τον Μάντζιο. 

Αναλόγως της απόφασής του θα σχηματιστεί η 11αδα γιατί α) στην άμυνα θεωρούνται δεδομένοι οι Σούντγκρεν (δεξιά), Φαμπιάνο-Μπράμπερς και Λούμορ (αριστερά) καθώς ο Κριστιάν Γκάνεα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, β) στον άξονα θα παίξουν οι Ντιαγέ-Τζέγκο και ο Μπερτόγλιο θα είναι μπροστά τους και γ) ο Μπρούνο Γκάμα θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά. 

Αν δηλαδή ο Μάντζιος επιλέξει τον Μαντσίνι στην κορυφή, θα βρει θέση βασικού και ο Ματέο Γκαρσία. Αν όχι, ο Λόπεθ θα είναι στην κορυφή και ο Μαντσίνι στη δεξιά πλευρά. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Χουάν Ιτούρμπε αλλά ο Παραγουανός δεν προβλέπεται να αρχίσει στο παιχνίδι. Αντιθέτως, δεν είναι σ’ αυτή οι Μπεναλουάν, Χαΐροβιτς δίχως αυτή η απόφαση να προκαλεί έκπληξη.

Η προϊστορία

Μετά από 27 χρόνια ανταμώνουν στο Κύπελλο Ελλάδας, Αρης και Λαμία, καθώς ένας αγώνας της σεζόν 1995-96 είναι και ο μοναδικός που προηγήθηκε στην ιστορία των δύο ομάδων στον θεσμό. Τότε, οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει τη Λαμία με 0-1 με γκολ του Νίκου Τσιαντάκη σε αγώνα που είχε γίνει στη φάση των ομίλων. 

Στα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες «χτίζουν» ιστορία στον θεσμό του Πρωταθλήματος όπου ο Αρης «φτιάχνει» ευνοϊκή παράδοση. Για την ακρίβεια, οι «κίτρινοι» κέρδισαν με 1-0 και 3-1 στο «Κλ. Βικελίδης τη Λαμία τις σεζόν 2018-19 και 2020-21, αντίστοιχα. 

Αντιθέτως, έληξε ισόπαλη (1-1) η αναμέτρηση της σεζόν 2019-20. Στους αγώνες που έγιναν στη Λαμία, δύο φορές επικράτησε ο Αρης, πρόπερσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και πέρυσι η Λαμία κέρδισε για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.