«Υπήρξε τυφλή χρήση βίας από την αστυνομία σε οικογένειες και παιδιά»

Metrosport Team28 Μαΐου 2022

Ο οπαδός του ΠΑΟΚ ονόματι Παντελής Σπυράτος μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» κατήγγειλε την προκλητική στάση της αστυνομίας απέναντι στον κόσμο του Δικεφάλου στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα.

«Ευχαριστώ για το βήμα και τη θέση που μου δίνεται. Τα ματς γίνονται για να κερδίζει κάποιος και ο άλλος να χάνει. Όσον αφορά τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ υπήρχε από την αστυνομία μια αντιμετώπιση με πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς κατεβήκαμε τρία άτομα με τρένο και δίπλα μας είχα αρκετούς οπαδούς. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα κάτσαμε φάγαμε και δίπλα καθόντουσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια περάσαμε την πεζογέφυρα όπου είχε και πάλι φιλάθλους του Παναθηναϊκού και δεν έγινε το παραμικρό, παρά μόνο ανταλλαγή συνθημάτων. Μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο δεν έγινε απολύτως τίποτα, σε καμία γωνιά της Αθήνας. Δεν υπήρξε καμία διάθεση από και τις δυο πλευρές να συμβεί κάτι. Έτσι πρέπει να γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Οι έλεγχοι που μας έκαναν πριν μπούμε στο γήπεδο ήταν αστείοι, άρα ήταν το μόνο εύκολο ο καθένας περάσει ότι θέλει στο γήπεδο. Βέβαια, δεν κατέβηκαν όλοι για να δουν τον τελικό, αλλά για να βγάλουν θα έλεγα τα απωθημένα τους. Η φασαρία μέσα στο γήπεδο ξεκίνησε όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήρθε με πανό Θεσσαλονίκη σε απόσταση βολής από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και εκεί γενικεύτηκε η σύρραξη με φωτοβολίδες και πυρσούς να πέφτουν εκατέρωθεν, να έχουμε εισβολή οπαδών και εκεί άρχισε το πανηγύρι.

Το ζήτημα ήταν λίγο πριν από τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου είχαμε πολλές προκλήσεις από τα ΜΑΤ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα δούμε άτομα των ΜΑΤ έκαναν χειρονομίες, έλεγαν ελάτε ελάτε και έδειχναν επιδεικτικά τα γκλοπ τους και έπειτα πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης και η ατμόσφαιρα έγινε τρομακτικά αποπνικτική. Ήταν και η ζέστη, ήταν και η ταλαιπωρία πολλών οπαδών που έκαναν μέχρι και 14 ώρες για να φτάσουν στην Αθήνα. Ο κόσμος πανικόβλητος άρχισε να τρέχει προς τα πάνω και άλλοι προς την έξοδο και από θαύμα δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό. Δυστυχώς κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου βλέπαμε να πέφτουν φωτοβολίδες και κάποια μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ να σπάει τα πλεξιγκλάς και τα ΜΑΤ να πετάνε από απόσταση 2-3 μέτρων δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ανατριχιάζω που το λέω. Από θαύμα δεν είχαμε τίποτα δυσάρεστο. 

Υπήρξε τυφλή χρήση βίας σε υπέρμετρο βαθμό απέναντι σε οικογένειες και παιδιά. Το πιστοποιώ 100% αυτό. Όλοι σοκαριστήκαμε από αυτά που έγιναν. Χάρη στην ψυχραιμία κάποιων στην κερκίδα γλιτώσαμε τα χειρότερα. Έβλεπες δίπλα σου παιδιά να κλαίνε και να πιάνουν τα κεφάλια τους. Υπάρχει υλικό από τις κάμερες για να δουν πως αντιμετωπίστηκε ο κόσμος από 30-40 άτομα των ΜΑΤ και να μάθουμε τι εντολές είχαν και τι έπραξαν τελικά. Στο ημίχρονο του αγώνα τα ΜΑΤ πετούσαν χημικά πάνω στον κόσμο και ήταν αδύνατο να πάρεις ανάσα. Όσοι είχαν μάσκα ήταν λίγο καλύτερα. Πάνω στον πανικό τους πολλοί έτρεχαν προς τα έξω και έτρωγαν ξύλο αν είναι δυνατό από την αστυνομία και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι εκείνη την ώρα πήγα να προστατεύσω μία γυναίκα με την κόρη της και έφαγα κρότου λάμψης στην πλάτη και ακόμα έχω το σημάδι ενώ δέχτηκα γκλοπιά ή κλωτσιά. Αν υπήρχε καταλληλότερη οργάνωση από την ΕΛΑΣ δεν νομίζω να γινόντουσαν αυτά που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ. Εγώ θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε ομαδική καταγγελία και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και της στάσης της απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.