Νέα πρόκληση του ΥΠΕΞ Σκοπίων για τις φανέλες στο Euro

Metrosport Team12 Ιουνίου 2021

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Μπουχάρ Οσμάνι μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς για τις φανέλες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων και επικαλείται την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το FFM είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο κεντρικό μητρώο ως ένωση που δε λαμβάνει κρατικά χρήματα. 

Η συμφωνία Πρεσπών καλύπτει ιδρύματα που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Και εφόσον η FFM δε λαμβάνει κρατικά χρήματα, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. "Μερικοί ρωτούν γιατί δεν είναι NMC", αλλά αυτό το ακρωνύμιο είναι μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχει προσχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός της, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας χρήση του προηγούμενου». 

 Τα Σκόπια βρίσκονται στον 3ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία και είναι η η πρώτη φορά που θα πάρουν μέρος σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.