Υπέρβαση για τον ΠΑΟΚ; Μόνο με τον καλό του εαυτό!

Αρις Νικολάκης29 Οκτωβρίου 2020

Όπως έστρωσε, κοιμάται ο ΠΑΟΚ. Με την πλάτη στον τοίχο σε κάθε αγώνα πλέον, εντός κι εκτός έδρας. Δίχως περιθώρια νέας απώλειας επειδή ελλοχεύει (στο κατώφλι του ΠΑΟΚ είναι) κίνδυνος… Εκτροχιασμού από την πορεία προς εφετινούς στόχους!

Συνηθισμένα βέβαια, τα βουνά στα χιόνια. Στο επίπεδο και στην κλάση του ΠΑΟΚ οι αγώνες με την πλάτη στον τοίχο είναι κλασσική κατάσταση. Αλλά … Είναι άλλο να είσαι με την πλάτη στον τοίχο και να σε κυνηγούν. Για να πιάσουν κορυφή. Κι είναι άλλο να κυνηγάς, για να πιάσεις εσύ. Με τις εφετινές αποτυχίες ο ΠΑΟΚ κυνηγά. Αν και ξεκίνησε με εκτυφλωτικά αποτελέσματα, συνέχισε με θολά. Και βρέθηκε σε μειονεκτική θέση.

Από τη θέση αυτή – τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων – επιχειρεί αύριο την υπέρβαση. Υπέρβαση θα είναι – βλέπετε – ακόμη κι η ισοπαλία με την Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες». Η ομάδα μίας από τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας βρίσκεται στο φόρτε της αυτήν την περίοδο. Η φόρμα της καθιστά τον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα δύσκολο. Κι η πολιορκία της από τον κορωνοϊό τον κάνει δυσκολότερο.

Με λίγα λόγια; Σε κακή εποχή γενικά, η ελληνική ομάδα παίζει στην πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (εκεί γεννήθηκε ο μεγάλος Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα) , την Γρανάδα. Κακή για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κυρίως επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι – σήμερα τουλάχιστον – στα καλύτερα του…

Θα ήταν ευχής έργον ένα ταξίδι στην πανέμορφη Γρανάδα για τουρισμό καθενός. Για ποδόσφαιρο όμως, με την ομάδα της σε μεγάλα κέφια; Ουδείς θα το ευχόταν. Όλες θα το απευχόταν. Έλαχε στον ΠΑΟΚ πάντως, στον οποίο δε θα λέγαμε πως εφέτος χαμογελά η τύχη, γενικά! Αντίθετα.

Μία υπέρβαση βέβαια, αύριο στο «κλουβάκι» (είναι μεν μικρό αλλά είναι… γλυκό ως γήπεδο!) θα άλλαζε πολλά, πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ. Με μέτρο την ομάδα η οποία απέκλεισε πανηγυρικά Μπεσίκτας και Μπενφίκα, δεν θα είναι δα και θαύμα.

Κι εδώ νιώθουμε, πως οφείλουμε μία εξήγηση, για να αποφύγουμε τυχόν παρεξήγηση. Δεν μένουμε κολλημένοι στις συγκλονιστικές επιτυχίες του ΠΑΟΚ με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Απλά, δεν έχουμε κι άλλο μέτρο, για να μετρήσουμε τις αποτυχίες του στη συνέχεια. Για να ορίσουμε το ζενίθ του, όπως το όρισε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Τούτο δε καθώς το ναδίρ του, ορίζεται ανελλιπώς στη συνέχεια της…

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για την υπέρβαση; Τον καλό του εαυτό! Αυτός έχει την ωριμότητα και τη σοβαρότητα οι οποίες λείπουν από τον κακό του εαυτό. Αυτές δεν επιτρέπουν κι όλα εκείνα τα ανόητα λάθη, τα οποία στέρησαν από τον ΠΑΟΚ επιτυχίες και βαθμούς, τους οποίους δικαιούταν. Και φυσικά, χρειάζεται τύχη! Πέραν από εμφανή αδυναμία ο ΠΑΟΚ είχε κι ηλίου φαεινότερη ατυχία. Δίχως αυτή να είναι δικαιολογία για κάθε… αδικαιολόγητη και απαράδεκτη αποτυχία του.

ΥΓ 1 : Λούμπος Μίχελ… Ήρθε, είδε, πήρε κι απήλθε από τον ΠΑΟΚ! Τι έδωσε; Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Τώρα όμως, δίνει συμβουλές…

ΥΓ 2: Ξαφνικά… Εκτίμησαν τον Πάμπλο Γκαρσία! Ποιοι; Αυτοί οι οποίοι – εδώ κάτω – τον περνούσαν γενεές δεκατέσσερις. Τον έθαβαν! Εκ του πονηρού η εκτίμηση, φυσικά. Και σπορά (με το νου τους) … ζιζανίων οι ύμνοι στον «Τσε»!

ΥΓ 3: Για κάθε ομάδα όταν πάει από το κακό στο χειρότερο και βρίσκεται σε αδιέξοδο υπό απελπισία υπάρχει θέμα για κάθε προπονητή. Αυτός είναι παγκόσμιος κανόνας.

ΥΓ 4: Αληθεύει η καταγγελία για αρρωστημένη διαστρέβλωση της ιστορίας του έπους του ΟΧΙ σε διδακτέα ύλη του Δημοτικού;

ΥΓ 5: Και μη λησμονείτε. Βάλτε σημαίες στα μπαλκόνια. Για την Ελλάδα, και για τη μία και μοναδική γνήσια Μακεδονία. Να βλέπουν όλοι τον τόπο μας, να πλέει στα γαλανόλευκα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.