Υπέρ και κατά του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ

Αρις Νικολάκης19 Ιανουαρίου 2022

Ποια παράδοση (του ΠΑΟΚ) στο Κύπελλο; Ποιες (της ΑΕΚ) απουσίες; Η ψυχή των δύο «δικεφάλων» θα μετρηθεί απόψε στην Τούμπα. Κι ουχί η αγωνιστική τους κατάσταση στο Πρωτάθλημα. 

Για να μη σας πούμε τελικά, που… Το λέμε… Αυτή (η φαινομενικά υπέρ του ΠΑΟΚ) αγωνιστική τους κατάσταση μπορεί, να είναι κι αποπροσανατολισμός.

Βαριές φανέλες κι οι δυο. Βαριά ονόματα αλλά… Μπάλα παίζουν προπονητές και παίκτες. Στον ΠΑΟΚ είναι ένα σώμα, μια ψυχή. Στην ΑΕΚ δεν είναι. Δίχως πολλές κουβέντες. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Δίχως τούτη η αλήθεια να γέρνει τη ζυγαριά της πρόκρισης υπέρ του «δικεφάλου» τού βορρά. Θα τη γύρει βέβαια, η ορθή αξιοποίηση της. Αλήθεια είναι αυτή…

Ο βαριά λαβωμένος του νότου «δικέφαλος» δεν πάει στην Τούμπα πρόβατο επί σφαγή. Το Κύπελλο και γι’ αυτόν φαίνεται – όσο φαίνεται σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης – σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Προσδοκά το εκτός έδρας γκολ (με την πρωτοτυπία της ΕΠΟ να μετρά ακόμη διπλό…), για τη ρεβάνς στο «Σπύρος Λούης». Κι ο στόχος είναι ένα θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία κυρίως ή ήττα με …κάποια μικρή διαφορά) για σχετικό πλεονέκτημα στον δεύτερο αγώνα.

Θετικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ πέρα της νίκης και δη, με (…κάποια μεγάλη) διαφορά δεν υφίσταται. Έτσι είναι υποχρεωτικός ο επιθετικός προσανατολισμός του με το ρίσκο βέβαια, γκολ της ΑΕΚ το οποίο θα μετρήσει, μία υπόθεση επιχειρούμε, διπλό υπό προϋποθέσεις στη ρεβάνς.

Όπως και να το κάνουμε όμως, υφίστανται έστω θεωρητικά, πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ. Όπως υφίστανται και πρακτικά επίσης. Σε αυτά καταγράφονται η καλή αγωνιστική κατάσταση και τού Τσούμπα Άκπομ και του Αντρίγια Ζιβκοβιτς. Με πολλές πιθανότητες να είναι αυτοί η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου για την επίθεση. Περίπτωση εκ νέου επιλογής του Αλεξάντρου Μιτρίτσα δεν υφίσταται. Ο Λεό Ζαμπά δεν είναι επαρκής σε ενέργεια ώστε να ξεκινήσει. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί παραμένει στα pits. Και δεν αποκλείεται να επανέλθει στην αρχική ενδεκάδα… επαναφέροντας την σε μια συνήθη μορφή, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ…

Δεν είναι εποχή για πειράματα. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές γι’ αυτά. Ο Ρουμάνος προπονητής υποχρεούται σε συντηρητική διαχείριση. Δεν είναι μόνον η κρισιμότητα του αγώνα. Είναι και το υπέρβαρο φορτίο αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αυτήν την Κυριακή ο ΠΑΟΚ πάει στον Βόλο. Την άλλη Τετάρτη στο «Σπύρος Λούης» για τη ρεβάνς. Και την άλλη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Αυτή πάντως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη; Είναι η καλή ψυχολογία μετά τις – έστω με μεγάλη δυσκολία - δυο νίκες στο Πρωτάθλημα. Με αυτές ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Και με τον χρόνο γέμισε το παρουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου

Τούτο φάνηκε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Οι διορθωτικές του (καθώς οι αρχικές του ουδόλως δικαιώθηκαν) κινήσεις με Στέφαν Σβάμπ, Ντιέγκο Μπίσεβαρ και Λεό Ζαμπά άλλαξαν τον ΠΑΟΚ. Κι έφθασε μετά από πολλές δυσκολίες σε εύκολη επικράτηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ο αποψινός αγώνας λοιπόν, για το Κύπελλο είναι σημαντικός και για το Πρωτάθλημα. Τα παρεπόμενα κάθε αποτελέσματος σήμερα θα ωφελήσουν ή θα βλάψουν σοβαρά την υγεία της μίας ή της άλλης ομάδας αύριο…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.