Κερμανίδης: «Υπάρχει εσωτερικό θέμα στον ΠΑΟΚ»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος12 Ιουνίου 2020

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έλλειψη πάθους και δεσίματος του της ομάδας.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αρχικά αναφέρθηκε στα κρούσματα αρπαγής παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το θέμα τον απασχολεί και λόγω της ακαδημίας του: «Προσέχουμε πάρα πολύ τα παιδιά στην ακαδημία, έχουμε φύλακα στην έξοδο. Έχουν αλλάξει οι εποχές, υπάρχουν μεγάλοι φόβοι. Τα παιδιά είναι απίστευτα αγνά, όχι της δικής μας εποχής και της αλάνας, που πολύ εύκολα μπορούν να παρασύρουν και να ξεγελάσουν. Τηρώ αυστηρές γραμμές στην ακαδημία, για να δουλεύει το μυαλό, να είναι ξυράφι. Το χρειάζονται τα παιδιά και ως ποδοσφαιριστές».

«Δεν είναι δεμένοι όπως πέρσι»

Για τον τραυματισμό και την απουσία του Μίσιτς ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου σχολίασε:

«Είναι λυπηρό γεγονός. Περαστικά στον ποδοσφαιριστή. Έκανε φοβερή χρονιά. Ήταν από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος. Εύχομαι γρήγορα να επανέλθει» και αναφέρθηκε στην εικόνα του ΠΑΟΚ: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει εσωτερικό θέμα στον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που παίζει η ομάδα, δείχνει ότι δεν είναι καλό το κλίμα. Ένα έμπειρο μάτι βλέπει ότι κάτι συμβαίνει και δεν πάει καλά. Δεν ξέρω συγκεκριμένα πράγματα. Φαίνεται ότι δεν είναι δεμένοι όπως πέρσι που πήρανε το νταμπλ. Ήταν παθιασμένοι, κοντά με τον προπονητή, το έδειχναν ακόμα και με τις δηλώσεις τους. Τελευταία και μετά την καραντίνα δεν φαίνεται αυτό το δέσιμο, το κλίμα. Δεν το βλέπω».

«Στα Play Offs με άλυτα προβλήματα»

Σχολιάζοντας πως ο Φερέιρα δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα και ότι έγκειται στον ποδοσφαιρικό εγωισμό της ομάδας να αλλάξει την εικόνα της, ο Παναγιώτης Κερμανίδης υπογράμμισε: «Έπρεπε να ενωθούν για το στόχο, για το Κύπελλο που είμαστε πιο κοντά. Στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να χάσουμε τη δεύτερη θέση όπως έγιναν τα πράγματα. Να ενωθούν, να βρεθούν να τα πουν και να πάνε όλοι μαζί. Δεν βλέπω τέτοιο πράγμα. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στα Play Offs και να μην έχεις λυμένα προβλήματα όπως οι ανανεώσεις συμβολαίων. Είναι σοβαρό πρόβλημα. Παίζουμε με παίκτες που δεν γνωρίζουν αν θα είναι του χρόνου στην ομάδα. Επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία τους. Ο παίκτης μπορεί να ανήκει στον ΠΑΟΚ, να θεωρεί ότι θα παραμείνει αλλά αν δεν το έχει σίγουρα, δεν έχει τη διάθεση που πρέπει να έχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να πάει στα παιχνίδια αυτά με παίκτες εξασφαλισμένους, ότι οι ίδιοι θα είναι εδώ, να παίξουν για το μέλλον τους».

«Θέλει φρεσκάρισμα η ομάδα»

Κλείνοντας αναφορικά με την αλλαγή στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και τη συνεργασία με τον Όλαφ Ρέμπε, δήλωσε: «Περνάνε αρκετοί τεχνικοί διευθυντές από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια… Δεν τον γνωρίζω, δεν θέλω να τον κρίνω και δεν ξέρω τις περγαμηνές του. Θέλω να δω ένα φρεσκάρισμα στον ΠΑΟΚ, το θέλει η ομάδα. Να φέρει αξιόλογους παίκτες. Έχω έναν ενδοιασμό για τον γερμανικό χαρακτήρα και το πώς χτίζουν τις ομάδες. Πάνε με παίκτες ουσίας και χτίζουν ομάδες συνόλου. Θα δούμε πόσο θα μπορέσει να πετύχει».

AΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.