«Υπάρχει απόλυτη επάρκεια αγαθών στην αγορά»

Metrosport Team19 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, Αντώνης Μπούρης και διαβεβαίωσε πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια σε αγαθά και τρόφιμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κίνηση στη λαχαναγορά: «Υπάρχει απόλυτη επάρκεια και η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης κινείται σε ρυθμούς φυσιολογικούς και σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προ του ιού κατάσταση. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση, από την Ελλάδα αλλά και όμορες χώρες. Η αύξηση της ζήτησης έχει μεταβλητότητα από μέρα σε μέρα. Την Κυριακή που μας πέρασε υπήρξε μια αύξηση σε ποσοστό 20-30%. Γενικά η Κυριακή και η Πέμπτη θεωρούνται μέρες αιχμής. Οι άλλες ημέρες κύλησαν σε λίγο πολύ φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχει επάρκεια».

Για το αν έχει παρατηρήσει φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Δεν μπορείς εύκολα να κάνεις λόγο για αισχροκέρδεια. Υπάρχει υψηλή ζήτηση. Υπάρχει μια ανοδική τάση τιμών σε ορισμένα προϊόντα, όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και κάποια προϊόντα από την Κρήτη, η οποία οφείλεται σε αυξημένη ζήτηση. Είναι μια τάση, η οποία παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και είναι πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις για το μέλλον».

Για τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνονται: «Εννοείται πως γίνονται συστάσεις. Πέραν αυτών γίνονται απολυμάνσεις σε τακτική βάση. Οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας. Στην αγορά έρχονται καθημερινά εκατοντάδες ίσως και λίγες χιλιάδες άνθρωποι. Αυτοί, βεβαίως, επιμερίζονται στα 280 καταστήματα της λαχαναγοράς και τα 24 της κρεαταγοράς. Οι έμποροι που έρχονται είναι συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν τους κινδύνους. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να τους ενημερώνουμε. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνει και μια διεύρυνση ωραρίου. Το συζητήσαμε και το συζητάμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.