Υφαντίδης: «Πιστεύω το Πρωτάθλημα έχει τελειώσει»

Χρήστος Λιάπης28 Μαρτίου 2020

Τεράστια είναι η εμπειρία του Λεωνίδα Υφαντίδη στα γήπεδα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής με πολλές κατακτήσεις Πρωταθλημάτων στο ενεργητικό του. 

Για την κατάσταση που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού ο προπονητής του Ολυμπιακού Κυμίνων επισήμανε: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή να ακούμε τις οδηγίες των γιατρών και να μένουμε στα σπίτια μας ώστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεπεραστεί αυτό το φαινόμενο».

Έχετε δώσει οδηγίες στους παίκτες;

«Ότι μπορεί ο καθένας από μόνος του, να κάνει, να γυμνάζεται αλλά να αποφεύγει να βρίσκεται μέσα σε κόσμο. Πρώτα η υγεία και μετά όλα τα άλλα.

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια;

«Πιστεύω το Πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Αν πάει μέχρι τον Μάιο θα πρέπει να επικυρωθούν οι βαθμολογίες έτσι όπως είναι. Αν μας πουν στα μέσα Μαΐου ελάτε να παίξετε ποιος θα πάει να παίξει. Όλοι θα φοβούνται. Η ζωή μας θα αλλάξει και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά από εδώ και πέρα. Να πάρουμε την καλύτερη περίπτωση ότι θα αρχίσουμε μετά το Πάσχα. Είναι οχτώ παιχνίδια, πότε θα τα παίξουν; Θα φοβούνται. Ποιοι θα έρθουν για να κοντραριστούν, να αγκαλιαστούν μετά από ένα γκολ. Εγώ το βλέπω ως ακατόρθωτο να ξαναπαίξουμε. Ιδρωμένος ο άλλος θα πάω να τον αγκαλιάσω; Αν ξεκινήσουμε θα πρέπει να υπάρχει και ένα περιθώριο να συντονιστούν οι ομάδες. Χρειάζονται δέκα 15 μέρες αλλά το θέμα είναι πόσοι θα έρθουν».

Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση;

«Προσπαθώ να περάσω την ώρα μου διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή θα δω κάποιο έργο. Από την άλλη εκτός από μια φορά την ημέρα που ακούω τις ειδήσεις και ιδιαίτερα όταν μιλάει ο κ. Τσιόδρας αποφεύγω να έχω ενημέρωση γιατί υπάρχει και παραπληροφόρηση.

Ο κόσμος να πειθαρχήσει. Να κάνει υπομονή και να ξέρουν όλοι ότι αρχίζει μια καινούργια ζωή πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε σε όλους τους τομείς».

Από την  εφημερίδα Metrosport (χθεσινή έκδοση)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.