Ξυπνήστε επιτέλους, βοηθήστε την ομάδα

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουλίου 2022

Το πλήγμα στη Σόφια ήταν τόσο ισχυρό, που ταρακούνησε συθέμελα την ασπρόμαυρη οικογένεια. Ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» στην κυριολεξία ανάστατος, προσπαθεί να μετρήσει την ζημιά και προφανώς τις όποιες προοπτικές μιας άμεσης αντίδρασης υπάρχουν, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω αρνητικές επιρροές, σε ότι αφορά την ομαλή πορεία της ομάδας. 

Τόσο ενόψει του επαναληπτικού ευρωπαϊκού αγώνα, αλλά και του συνόλου των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στη διάρκεια της σεζόν. Επειδή τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ ήταν μια απλή αλλά αδιαμφισβήτητη αποτύπωση των όσων είχαν προβλεφθεί από εκείνους που βάση ενός αδιαπραγμάτευτου ποδοσφαιρικού ορθολογισμού έκριναν τις όποιες τακτικές και συμπεριφορές της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ φιλότιμες μεν, αλλά όχι ολοκληρωμένες, δεν χρειάζεται να επανέλθουμε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικές επισημάνσεις που αφορούσαν την όλη διαδικασία – μέχρι τώρα – της ενίσχυσης. 

Μένουμε λοιπόν στα απλά και ευκολονόητα. Οτι δηλαδή ο νέος τεχνικός διευθυντής ξεκίνησε από λάθος αφετηρία. Κινήθηκε βέβαια έγκαιρα και επαναλαμβάνουμε και φιλότιμα, αλλά δίνοντας προτεραιότητα σε νεαρούς (έστω και ταλαντούχους), αντί να στοκάρει τα τεράστια κενά του απογυμνωμένου ρόστερ, με παίκτες έμπειρους και ποιότητας ανάλογης των φιλοδοξιών του κλαμπ. 

Έπρεπε δηλαδή να εξασφαλίσει πρώτα σημαντικές προσθήκες που θα αναδομούσαν την «ραχοκοκαλιά» της βασικής ενδεκάδας, με παίκτες αναλόγου επιπέδου και προσφοράς εκείνων που αποχώρησαν. Και στη συνέχεια να φέρει όσους ο ίδιος μαζί με τον κόουτς, νεαρούς επέλεξαν. Αυτό το λάθος ή η παράλειψη ή αν θελέτε η αδυναμία, ασφαλώς θα έχει κι ένα κόστος για την εύκολη ή δύσκοη προσαρμογή των νέων παικτών, οι οποίοι ασφαλώς και θα μπολιάζονταν στην ομάδα με μεγαλύτερη άνεση, έχοντας παρτενέρ τους έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους. 

Επειδή δεν είναι της ώρας να ασχοληθούμε με τα όσα στραβά έγιναν και για το ποιοι τα χρεώνονται, απευθυνόμενοι σε όσους αυτή τη στιγμή αποφασίζουν για τις τύχες του ΠΑΟΚ και για το τι επιβάλλεται να γίνει από εδώ και πέρα, προκειμένου να μην ξαναδεί ο κόσμος του δικεφάλου το χάλι της Πέμπτης και για να μην χαθεί ολόκληρη η χρονιά, τους μεταφέρουμε την απαίτηση να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, που θα βοηθήσουν την ομάδα και την αναστήλωση της ψυχολογίας της. 

Διορθωτικές κινήσεις υψηλού επιπέδου για να μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους της χρονιάς. Άλλωστε κάτι τέτοιο υποσχέθηκαν τόσο ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, όσο και οι καθ ύλην αρμόδιοι, κόουτς και νέος τεχνικός διευθυντής. Επί του προκειμένου, αν δεν έχετε την δυνατότητα ή εάν έχετε άλλες εντολές, βγείτε και πείτε το. Θα γίνει κατανοητό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα το αποδεχθεί. Το προτιμά από το να παιδεύεται και να αυτομαστιγώνεται με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Απλά πράγματα. Ξυπνήστε και βοηθήστε την ομάδα.

ΥΓ1: ο αναγνώστης μας Πέτρος Βασιλειάδης καταθέτει την άποψη του: «Η αυλαία των ευρωπαϊκών αναμεταδόσεων μας έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από τι θα μας σερβίρουν η NOVA και η COSMOTE TV. Ο Θαναηλακισμός δριμύτερος. Στο κόκκινο. Από τη μία είχαμε ψιθυρίσματα, παραποιήσεις και παραφρονητικούς σχολιασμούς και από την άλλη πανηγύρια που θα τα δικαιολογούσε μόνο η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

ΥΓ2: Μεγάλη κίνηση από τον Μελισσανίδη. Μετά τον Πινέδα – εξαιρετική μεταγραφή – φέρνει στην Ένωση και τον διεθνή Κροάτη στόπερ Ντομαγκόι Βίντα.

ΥΓ3: Αλήθεια οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ δεν «ενοχλούνται» από ότι συμβαίνει στην περίπτωση του εμμονικού παραγκωνισμού του Τσιγγάρα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.