Μουντιάλ: Ξενοδοχεία στο Κατάρ δεν δέχονται ομοφυλόφιλους!

Metrosport Team13 Μαΐου 2022

Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ξενοδοχεία διαμονής του Κατάρ τα οποία πρότεινε η FIFA για την φιλοξενία των φιλάθλων ενόψει του Μουντιάλ του 2022 δεν δέχονται ομοφυλόφιλους. 

Το σουηδικό SVT Sport, το νορβηγικό NRK και το δανέζικο DR έκαναν έρευνα σε 69 ξενοδοχεία για να μάθουν τις προθέσεις τους σχετικά με την διαμονή των ομοφυλόφιλων. 

"Ευχαριστώ για την ερώτηση, αλλά σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου μας, δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε", ήταν η απάντηση του ξενοδοχείου The Torch Doha όταν τους απευθύνθηκαν τα σουηδικά ΜΜΕ με ψευδώνυμο και ως ζευγάρι ομοφυλόφιλων, αναζητώντας δωμάτιο για μήνα του μέλιτος, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία.

Τρία ξενοδοχεία απάντησαν αμέσως στο αίτημα με τον ίδιο τρόπο. "Όχι, δεν δεχόμαστε ομοφυλόφιλα ζευγάρια", ήταν η απόκριση του Magnum Hotel & Suites Westbay και "τέτοιο check-in δεν είναι εφικτό", εξήγησε το Wyndham Grand Regencey.

"Δεν σας κρίνουμε, αλλά αν βάλετε make-up ή ντυθείτε ομοφυλοφιλικά (sic), έρχεστε σε αντίθεση με την πολιτική της χώρας και της κυβέρνησης. Έξω από το ξενοδοχείο μας είναι εντάξει αν ντυθείτε κατάλληλα και δεν δείξετε κάποια ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ή φιληθείτε δημόσια", ήταν μία απάντηση από υπεύθυνο ξενοδοχείου.

Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε τονίσει: «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ». Είχε μάλιστα προτρέψει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να μιλήσουν με τους κατοίκους και αξιωματούχους της χώρας και να προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τα πιστεύω τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.