Αυτές οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ επιβάλλεται να συνεχιστούν και με άλλους νέους παίκτες

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θάνος Μπούζας

Ήταν μια νίκη θρίαμβος που την είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος. 

Μια ομάδα που είχε κερδίσει 0-5 τον Άρη στο Χαριλάου. Το 0-4 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και λογικό αλλά δεν ήρθε από μόνο του. Ο Λουτσέσκου από ανάγκη στο περασμένο ματς έθεσε εκτός Καντουρί και Τέιλορ. Στη θέση τους μπήκαν Τσιγκάρας και Λυρατζής. 

Αν συνυπολογίσουμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε και ο Ίγκανσον στη θέση του Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ είχε μια ομάδα με χαμηλότερο όρο ηλικίας αλλά και περίσσια αγωνιστικότητα. Στο πρώτο πρόσεξε για να έχει ο ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου κατέβασε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με αυτή της Λαμίας. Θετικά και αρνητικά κυμάνθηκαν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Ο Δικέφαλος για ένα ημίωρο και μέχρι την επίτευξη του γκολ, είχε τον πλήρη έλεγχο, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και δημιουργικός. Αντίστροφα τα Γιάννενα επιθετικά μέχρι το ημίωρο δεν έδειξαν απολύτως τίποτε. Ο ΠΑΟΚ είχε κίνηση και καλές επιστροφές. 

Ο Άπκομ όμως, έκανε περισσότερη δουλειά εκτός περιοχής σαν να μην τον ενδιέφερε ή δεν είχε τις εντολές να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στο γκολ. Κέρδισε ωστόσο στο κόρνερ το πέναλτι. 

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους από την πλευρά του Ζίφκοβιτς ενώ ο Μουργκ από απέναντι δεν υπήρχε επιθετικά.. Μετά το 30 τα Γιάννενα βγήκανε πιο πολλές φορές στην επίθεση. Δε σημάδευαν μια πλευρά αλλά η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ είχε λιγότερη κάλυψη από τον Μουργκ με αποτέλεσμα η πλευρά να μείνει δυο τρεις φορές εκτεθειμένη. Σε μια από αυτές ο ΠΑΣ έχασε τρομερή ευκαιρία που στοίχισε σα καμπανάκι στα αυτιά του Λουτσέσκου και των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση . 

Ο Κούρτιτς που ήδη έδειχνε σημεία μεγάλης εμφάνισης την ολοκλήρωσε σχεδόν με μηδέν λάθη και ένα δεύτερο απίθανο τέρμα. Ήταν πληθωρική η παρουσία του, σχεδόν τελείωσε το ματς με το δεύτερο γκολ, ηρεμούσε αλλά και προωθούσε όποτε χρειαζόταν το ματς με 11 συνολικά πάσες προς τα μπροστά. 

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ανέβηκε ο Αογκούστο, απελευθερώθηκε και ο Ζίφκοβιτς. Όταν δε αποχώρησε ο Μουργκ και πέρασε ο Μπίσεσβαρ οι ανοιχτοί χώροι έγιναν εκμεταλλεύσιμοι και ο ΠΑΟΚ σημείωσε άλλα δυο τέρματα. Για μας όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυμάνθηκαν σε υψηλό επίπεδο με το άριστα να δίνεται στον Κούρτιτς και το ανέβασμα του Άπκομ να μην περνά απαρατήρητο. Επίσης ο ΠΑΣ αν και γηπεδούχος είχε μόνο μια σημαντική απειλή σε όλο το παιχνίδι.

Υ.Γ. Οι αλλαγές στην ενδεκάδα ήταν αναγκαστικές. Δεν ήταν επιλογές. Στην κριτική που ασκούσαμε τις θέλαμε πολύ πιο νωρίς. Τώρα αποδεικνύεται ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει αρκετά περισσότερα από τα περασμένα παιχνίδια. Αυτές οι αλλαγές επιβάλλεται να συνεχιστούν και με άλλους νέους παίκτες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.