Ξεκολλήστε από την Μπριζ! Κολλήστε στον Παναθηναϊκό…

Αρις Νικολάκης24 Μαρτίου 2024

Μεγάλες γιορτές αύριο και για τη Πατρίδα και για την Θρησκεία μας. Να τις τιμήσουμε με την ψυχή και τον πνεύμα μας ως πρωτεύουσες υποχρεώσεις μας. Αφήνοντας ως δευτερεύουσες τον … μπακαλιάρο και την σκορδαλιά για να τιμήσουμε τη σάρκα μας!  Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλες κι όλους, Με υγεία σε σας και τις οικογένειες σας…

Συζητώντας για τον ΠΑΟΚ με σοβαρούς βετεράνους του πεισθήκαμε πως θα ήταν ευχής έργον μια αναθεώρηση της στρατηγικής του. Αν και σε δυο εβδομάδες και με τόσες απουσίες δεν χωρά κουβέντα για σοβαρή αναθεώρηση.

Τι εννοούμε «αναθεώρηση» κατ’ αρχήν. Εννοούμε την διαμόρφωση μια εναλλακτικής στρατηγικής για τους αγώνες κόντρα σε ομάδες οι οποίες δεν ξεμυτούν εύκολα από το καβούκι τους. Δίνουν χρόνο μεν, αλλά δεν δίνουν χώρο δε, στον ΠΑΟΚ. Κι εφέτος ο ΠΑΟΚ με την στρατηγική… σαρώματος την οποία εφαρμόζει, οδηγείται σε αδιέξοδο.

Έχει στερηθεί βαθμούς οδηγούμενος σε τέτοια αδιέξοδα. Πασχίζει, να βρει διέξοδο αλλά… Λίγο η ατυχία, λίγο η κακή ημέρα όσων έχουν το χάρισμα εμβολισμού, λίγο η ανάποδη διαιτησία, λίγο η έλλειψη (περί ης ο λόγος μας σήμερα) εναλλακτικής στρατηγικής… Στέρησαν βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Και στα πλέι οφ μετά και την ήττα στην πρεμιέρα τους δεν υπάρχουν πλέον, περιθώρια νέας απώλειας βαθμών. Κάθε νέα απώλεια βαθμών βλέπετε θα είναι απώλεια εδάφους στο «μέτωπο» των μαχών για τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτων θεωρούμε ως ανάγκη του ΠΑΟΚ – έχοντα πεισθεί από προσωπικότητες του παρελθόντος του – την αναθεώρηση της στρατηγικής του. Με την προσθήκη εναλλακτικής επιλογής σε περιπτώσεις κατά τις οποίες συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι.

Και βέβαια, δεν είναι εύκολη στην κορύφωση ων μαχών αυτή η πολυτέλεια. Καθώς εδώ όπου έφθασε ο ΠΑΟΚ είναι πολυτέλεια μια τέτοια αναθεώρηση. Κάθε αγώνας στα πλέι οφ ο οποίος περνά , δεν ξαναπερνά. Και το λένε αυτό επειδή στο Κόνφερενς Λιγκ μετά το αδιέξοδο στο Ζάγκρεμπ υπήρξε ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Κι εδώ ο ΠΑΟΚ διόρθωσε τα κακώς κείμενα με καταπληκτικό τρόπο.

Δε θα πούμε εμείς, τι πρέπει να κάνουν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν το λένε καλά, καλά προσωπικότητες του παρελθόντος οι οποίες βρίθουν εμπειριών και γνώσεων. Δεν το λέμε από σεβασμό σε όλους κι από … κάτι σε σιγουριά. Ποιά σιγουριά; Αυτή η οποία αναδεικνύεται από παθήματα που πρέπει να γίνουν μαθήματα…

Μετά από τις απώλειες βαθμών ή τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας βαθμών – τον οποίο ο «δικέφαλος» αποσόβησε με την ψυχή στα στόματα και στων αγώνων τα τελειώματα – θεωρούμε φυσικό… Κι εμείς κι οι συνομιλητές μας με το ειδικό βάρος του λόγου τους… Ναι, θεωρούμε φυσικό, πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για να προληφθούν ακατάλληλες καταστάσεις!

Και που είστε στο οργανισμό του ΠΑΟΚ; Από την Μπριζ ξεκολλήστε… Κολλήστε στον Παναθηναϊκό. Αυτός – όντας και σε περίοδο αγωνιστικές και ψυχικής ευφορίας - είναι το υψηλής δυσκολίας θέμα στις ερχόμενες εξετάσεις του ΠΑΟΚ. Είναι μάλιστα, δίχως δεύτερη κουβέντα, εξετάσεις … «must win». Διαφωνείτε;

ΥΓ 1 : Το Καζακστάν νίκησε η εξαιρετική Ελλάδα. Δε νίκησε τη Γεωργία. Να μην κρατήσουν λοιπόν, οι χοροί. Με τη Γεωργία τώρα παίζει όλα για όλα !

ΥΓ 2 : Εννέα (αριθμός: 9) αγώνες είναι οι υποχρεώσεις – εντός κι εκτός συνόρων - του ΠΑΟΚ για τον Απρίλιο. Βαρύ φορτίο, βαρύτερο από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό εάν κάτι λέει αυτό!

ΥΓ 3 : Δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχη η Ευρώπη κυρίως, μετά το μακελειό στη Μόσχα. Να ξαγρυπνά πρέπει…

ΥΓ 4 : Η περίπτωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον αναδεικνύει την διχασμένη …προσωπικότητα του διαδικτύου. Ικανό για το κάλλιστο αλλά και για κάκιστο.

ΥΓ 5 : Δεν φταίνε τα κόμματα για τις επιλογές… χαρταετών στις εκλογές. Φταίμε εμείς επειδή τις ψηφίζουμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.