«Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για τον Τσούμπα Άκπομ»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2020

Επιμένουν οι πληροφορίες από την Τουρκία για το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για τον Τσούμπα Άκπομ. Σύμφωνα με όσα έμαθε χθες η «Μ» και το metrosport.gr και τα οποία δημοσιεύονται σήμερα και στον τουρκικό Τύπο, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Νιγηριανού επιθετικού, στον οποίο προτίθεται να προσφέρει ένα σούπερ συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε θέλει να δώσει τετραετές συμβόλαιο στον 25χρονο επιθετικό με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα αρχίζουν από την πολύ μεγάλη επιθυμία του Ερόλ Μπουλούτ (νυν προπονητής της Αλάνιασπορ και από την νέα σεζόν της Φενέρ) να συνεργαστεί με τον Άκπομ.

Ο παλιός παίκτης του Πανιωνίου έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Άκπομ, του αρέσει το στυλ παιχνιδιού του και θεωρεί ότι θα προσφέρει πολλά στην νέα ομάδα που θα επιχειρήσει να χτίσει από τις επόμενες εβδομάδες. Βέβαια, είναι αμφίβολο το κατά πόσο τα δύο εκατομμύρια που θα προσφέρουν οι Τούρκοι θα πείσουν τον ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» στην Τούμπα θέλουν ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο Άκπομ έχει κάνει φέτος 41 συμμετοχές, μετρά 10 γκολ και τρεις ασίστ και έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για έναν ακόμη χρόνο. Η ρήτρα αποδέσμευσης φτάνει στα 10 εκατομμύρια ευρω, ενώ το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει η Αρσεναλ φτάνει στο 30%.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει είτε να πουλήσει, είτε να ανανεώσει άμεσα τον Άκπομ, καθώς διαφορετικά κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να πάρει χρήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.