Θεσσαλονίκη: Ξεγελούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένους!

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2020

Την εμφάνιση τους για μία ακόμα φορά έκαναν επιτήδειοι στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι αλλάζοντας ρόλους προσπαθούσαν να εξαπατήσουν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο δράστης είτε προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ή συνεργείου είτε λογιστή συγγενικού προσώπου των παθόντων, εισέρχονταν στις οικίες τους και αφαιρούσε χρήματα και τιμαλφή. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

«Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος ενεργώντας στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών, το χρονικό διάστημα Μαΐου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε συνολικά 9 παθόντες.

Ο 50χρονος είτε προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ή συνεργείου είτε λογιστή συγγενικού προσώπου των ηλικιωμένων για το οποίο εκκρεμεί οικονομική οφειλή, τους έπειθε να εισέλθει εντός της οικίας τους, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες των παθόντων, με τις οποίες έτερος συνεργός του προέβη σε ανάληψη χρηματικού ποσού από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.  

Η συνολική λεία των δραστών υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινόμενων από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, συνιστά:  

  •  Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.  
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).

Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού και λοιπά...)».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.