Χαριστέας για τη διαιτησία: «Τον καρκίνο τον ξεριζώνεις»

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2020

Ο Άγγελος Χαριστέας δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για τη διαιτησία του Καραντώνη, που έκλεψε τον ιδρώτα των παικτών του Άρη και μοιραία ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ.

Παράλληλα, ο αθλητικός διευθυντής των «κιτρίνων» αναφέρθηκε στο Ban από τη FIFA, τα σενάρια για τον Βέλεθ, αλλά και για το μέλλον του Ένινγκ

«Πρώτη φορά είδα εκνευρισμένο τον Μίκαελ Ενινγκ. Περιμέναμε ότι η ΑΕΚ θα έρθει να κλειστεί, ειδικά από τη στιγμή που πέτυχε γκολ. Από εκεί και πέρα είχαμε επιθετικό μονόλογο, αν και μετά από καιρό κάναμε εντός έδρας ήττας. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε μας αφήνει πικρία, γιατί, όταν αδικείσαι από τον συνήθη ύποπτο, δηλαδή τον διαιτητή, μιλάμε για παρακμή του ποδοσφαίρου κι αυτό ζήσαμε και κόντρα στην ΑΕΚ. Πλέον, τη βλέπω κάθε βδομάδα, ωστόσο δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Μίλησα με τον διαιτητή και σε προσωπικό επίπεδο και αντιλήφθηκε ότι έχει την εντύπωση ότι τα έκανε όλα σωστά κι αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει. Οταν δεν ελέγχει τις φάσεις καθολικά με τη χρήση VAR είναι στοιχείο προβληματισμού.

Παίζουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ δεν το δείξαμε γιατί στατιστικά βλέπω 36-37 φάουλ από την ΑΕΚ, η οποία έπαιξε σκληρά και εν ολίγοις έπεσε... ξύλο. Εκ μέρους του διαιτητή, όμως, υπεροψία και ασέβεια. Τον καρκίνο τον ξεριζώνεις. Και στο πρώτο ματς είχε γίνει σφαγή. Μόνο με ξένη διαιτησία μπορεί να αλλάξει αυτό. Συγγνώμη που το λέω»

Για το γεγονός ότι δεν ορίζονται ξένοι διαιτητές: «Αυτό είναι πολύ καλό ερώτημα. Εγώ ζήτησα από τον πρόεδρο σχετικά, γιατί δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα μου να αδικείται. Είχα δώσει συνέντευξη και μετά την ΑΕΚ, στον πρώτο γύρο. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι οι ξένοι διαιτητές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες ανάσες.»

Για τον στόχο του Άρη στο Κύπελλο: «Είμαστε υπερήφανοι και περιμένουμε τον επαναληπτικό της ΑΕΚ για να καθοριστεί ο τέταρτος αντίπαλος. Ολοι είμαστε διψασμένοι για έναν τίτλο. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαστε μια ποιοτική ομάδα που δημιουργεί προβλήματα. Το παραδέχθηκε και ο κόουτς της ΑΕΚ. Κοιτάζουμε να δουλεύουμε όλους τους στόχους μας. Πλέι οφ, Ευρώπη και Κύπελλο. Κλείνουμε τα αυτιά μας σε κάποια πράγματα που γίνονται. Δεν μ’αρέσει να χάνω, είτε τώρα είτε ως παίκτης. Δεν συζητάμε ποτέ για κούραση και για ότι παίξαμε εμείς μεσοβδόμαδα και όχι η ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές μας τρέξανε σαν να μην είχαν αγώνα. Ο Άρης επέστρεψε δυναμικά μετά από αρκετά χρόνια εξορίας.»

Για το Ban από τη FIFA: «Είμαστε στη φάση που καταθέτουμε τις απόψεις μας στη FIFA και είμαστε σε κοινή γραμμή με την ΕΠΟ, ώστε να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την παλιά ΠΑΕ. Μας δημιούργησε προβλήματα όσον αφορά τον σχεδιασμό. Όλοι ενισχύονται εκτός από εμάς. Παρόλα αυτά, εμείς καταφέραμε μέσα απ΄ αυτό το πρόβλημα να πάρουν χρόνο συμμετοχής πολλά παιδιά και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε και το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου.

Για τα όσα γράφονται για το μέλλον του Βέλεθ:

«Δεν υπήρχε καμία κρούση του Παναθηναϊκού στον Βέλεθ. Ο Φραν μόνο από ομάδα του εξωτερικού είχε έντονο ενδιαφέρον. Το τελευταίο διάστημα έρχονται πολλές προτάσεις για ποδοσφαιριστές μας που το συμβόλαιό τους τελειώνει το καλοκαίρι, ενώ έχουν ακόμα για δυο χρόνια. Ο Ένινγκ έχει καταφέρει να αναδείξει το ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας. Εγώ και ο πρόεδρος τις επόμενες μέρες θα έχουμε περισσότερα νέα σ΄ αυτό το κομμάτι».

Για τον Μίκαελ Ένινγκ:

“Ο Μίχαελ ήταν η πρώτη μου επιλογή απ’ όταν ανέλαβα μετά την λύση συμβολαίου με τον προηγούμενου. ήταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο. Συνεχίζω να τον πιστεύω. Έχει πολύ καλή χημεία με τους ποδοσφαιριστές μας. Ταιριάζει πολύ με την φιλοσοφία της ομάδας μας. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ταλέντα της Κ19. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο κόσμος τον έχει αποδεχθεί. Η ζωή του είναι ο Άρης 24 ώρες το 24ωρο. Προσπαθούμε να μείνει στην ομάδα και να κάνουμε ωραία πράγματα και του χρόνου.”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.